Mathieu – Schipper

Mathieu (36) zijn zeilervaring begon al vroeg: hij werd bijna geboren aan boord van de 16m2 van zijn ouders. In z’n jonge jaren werd er met het gezin veel gezeild op de Braasem en de Wijde Aa. Op optimistjes en prachtig houten 16m2 van zeilschool de Wijde Aa leerde Mathieu zelf zeilen. Na de gebruikelijke weekjes zeilen Friesland tijdens z’n studententijd werd in 2001 het plan opgevat om het een groep vrienden in Kroatië te gaan zeilen. Na een korte opfriscursus op het Haringvliet werden voor het eerst bareboat gezeild door de Adriatische Zee. In de jaren daarna werden Kroatie en Griekenland met regelmatig bezeild – ook met de kinderen. Sinds ze na hun trouwfeest werden afgevoerd in een bootje genaamd “MathRoos” zijn er altijd dromen van een lange zeilreis geweest, die we nu gaan uitvoeren.

Rozemarije – Stuurvrouw

Roos heeft tijdens haar studie als walstaf bij een zeilschool meegefeest, helaas heeft ze daar niet veel tijd kunnen besteden aan zeilen. Samen met Mathieu werd er veel gezeild, vakanties in Friesland en Zeeland en in de Middelandse zee.  Een van de eerste verjaardagscadeaus die zij Mathieu gaf was het boek van Olav Cox, Ritme van de Oceaan. De droom was er eigenlijk al jaren. CWO 1 en 2 gehaald en Roos raakte aangestoken met het virus. Gelukkig heeft ze een sterke maag en kan ze goed benedendeks met de kids spelen terwijl de boot alle kanten op slingert!

Fien – eerste matroos

Fien is onze eerste matroos en inmiddels 7 1/2 jaar oud. Fien zit in haar vierde jaar op de Bras waar ze Mens en Getal zit. Fien heeft vorig jaar haar A en B diploma gehaald en is nu druk bezig met de voorbereidingen van haar workshop over de reis. Ze onderzoekt de landen die we gaan bezoeken, welke dieren daar leven en is in de techniekles bezig met een boot te bouwen.

Max – tweede matroos

Max is onze tweede matroos en is nu ruim 6. Net als zijn zus zit hij op basisschool de Bras in Doeland. In maart heeft Max z’n zwemdiploma A gehaald en hij doet nu hard z’n best om voor vertrek nog z’n B-diploma te halen. Ook Max gaat op school een workshop geven over de reis en is druk met de voorbereidingen.

Hier rechts staan Fien en Max samen op de foto met Laura Dekker. Ook op het filmpje op de website van zeilen waren ze te zien: