Mfransen/ July 2, 2017/ Despues delivery/ 0 comments

Sinds we afgelopen woensdag hier in Horta aankwamen hebben de trouwe lezers het zonder blog-post moeten doen. Heel klassiek: zodra je voet aan wal zet is er direct veel wat je aandacht vraagt en trekt. Dus nu een update.

Nadat we aangekomen waren, ingeklaard en een plekje in de haven hadden gevonden begon direct het afwerken van de klussenlijst. We zouden immer vrijdagochtend al naar huis vliegen dus beperkte tijd om de boot klaar te maken voor de volgende bemanning: voor het laatste stuk heeft Ben andere vrienden geregeld. 

Een monteur voor de motor en een zeilreparateur was redelijk snel geregeld. Donderdagochtend stond die monteur al vroeg voor ons klaar op de kade. Na wat onderzoek bleek dat de injectors ws vervuild waren. Na een reinigingsbeurt was dat inderdaad de oplossing voor het roken. Donderdag eigenlijk de boot grotendeels aan kant zodat we in de middag ook nog even het eiland konden bekijken. Het was mooi weer dus we zijn direct naar de Caldeira gereden. Faial is de top van een (laatste tijd gedoofde) vulkaan en bovenop vind je dus een mooie krater. Omdat we wel wat beweging konden gebruiken ook maar direct het rondje om de krater gelopen. Na ee 8,5km hadden we toch wel wat kramp aan de kuiten. Een maand niet al te veel bewegen is niet de beste voorbereiding. 


Bij mij (Mathieu) borrelde met al deze acitiviteiten het gevoel boven dat ik eigenlijk toch nog wel even wilde blijven. Ik was al wat Nederlandse vertrekkersboten tegen gekomen en wilde graag genieten van het gevoel dat daar bij hoort. Toen ook het thuisfront het daar mee eens was besloten nog even te blijven en m’n vlucht om te boeken naar dinsdag. 

S- avonds zijn we nog even naar de Azorese versie van een strand gereden: baden uitgehakt in het vulkanische steen. Er mooi en lekker verfrissend na de lange wandeling. Daarna bij een lokaal restaurant genoten van verse visgerechten


Vrijdagochtend Leon naar het vliegveld gebracht en daar m’n ticket omgeboekt. Werd wel een vlucht met een overnachting in Lissabon maar hoefde alleen 75 euro voor het aanpassen te betalen. 

Nadat ik Leon had weggebracht gaan buurten bij de win2win. Dit is de boot van Lilian en Eltjo die – zo hoorde ik onder het genot van een kopje koffie – al voor de tweede keer in 4 jaar een rondje Atlantic aan het doen zijn. Bij een borrel/thee met tiramisu die middag – ook aan boord van win2win – ontmoette ik de bemannigen van de Omweg/Zwerfcat: Ilona en Frans, de Persephone: Nigel en Karen en Thijs van de Luna Verde. Thijs was donderdag al aan komen waaien bij de Despues. Hij had ooit ook een Contest 41 gehad (nu een 50) en kwam even herinneringen ophalen. De borrel werd uiteindelijk erg gezellig en laat en een feest van herkenning. Reisverhalen, ups and downs, klusperikelen, routering en weer. Met de laatste oversteek (en de vorige) als ervaring haak je zo weer in. 


Een van de klusjes die nog niet gedaan was, was het bijwerken van de tekening. De haven van Horta is een grote schildering van boten die hun bewijs van het oversteken van de oceaan hier vastleggen. Een kleine touchup van onze tekening van vier jaar geleden kon dus niet achterwege blijven. Met dank aan Ilona de verf en kwasten gekregen en gisteren en vandaag de tekening weer als nieuw gemaakt. Daarnaast een aanvulling van deze trip toegevoegd. Zie hieronder het resultaat.

Morgen al weer de laatste dag hier. Meeste boten vertrekken ook al weer dus is ook mooi geweest. Vlieg morgen naar Lissabon en dinsdag door naar Amsterdam. 

Share this Post

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*