Mfransen/ June 3, 2017/ Despues delivery/ 3 comments

Gisteren zijn Leon en Mathieu aan het tweede stuk van de overtocht begonnen. Het stuk van de Dominicaanse Republiek naar de Azoren. Ben (eigenaar van de Despues) is inmiddels weer terug gevlogen naar Curacao, hij heeft er vertrouwen in de Despues bij Leon en Mathieu in goede handen is.

Hieronder hun eerste update:

Nadat we offline zijn gegaan vanmiddag met ons blog over de belevenissen in port cana hadden we eindelijk de gedroomde zeildag. lekker windje, vlak zeetje, zonnetje erbij, lekkere snelheid, geen zeeziekte. Vanaf morgen gaan we jullie vertellen wat onze dagafstanden zijn. We sturen nu NoordnoordOost en hebben een eerste waypoint gezet op 500 mijl van waar we nu zijn. OP die plek zullen we de keus moeten maken tussen de klassieke noordelijke route (over/langs bermuda, meer noordelijk en pal oost naar Azoren) of de meer directe route over de grootcirkel (kortste lijn over een bol). Die laatste is minder gebruikelijk maar lijkt op dit moment wel wat betere papieren te hebben.

Leven aan boord is verder goed afgezien van de normale ongemakken: piekgolven die in de kuip kletsen en dat dan blijkt dat de raampjes toch net niet echt dichtzaten (dus weer een nat bed). Vanmiddag voor het eerst zowaar een boek gelezen en muziek geluisterd. misschien vannacht maar eens verder lezen. We hebben al een meer dan volle maan dus zal ws wel wat te zien zijn.

 positie 19 26 N, 68 06 W

afstand tot azoren 2318

Share this Post

3 Comments

  1. Spannend. Geniet van de oversteek. Is de Despues iets langer dan the Waltzing M.?

    1. Is echt zusterschip dus precies hetzelfde onze was bouwnummer 7 dit is 12

  2. Hoi Bas! De Despues is precies hetzelfde schip als de Waltzing Mathilda. Identiek op een aantal details na. Dus bekend terrein voor Mathieu. Liefs Roos

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*