Mfransen/ June 12, 2017/ Despues delivery/ 1 comments

We dobberen nu rond 32,5 N (even rust na een hele dagje motoren). In overleg met het thuisfront volgen we het advies op om richting noord-oost te gaan. Als het goed is komt er de komende dagen wind en wat ons betreft:  any wind is goed. De  luchtdruk begint hier langzaamaan te dalen en er is wat hoge cirrus bewolking en windveren te zien. Verwacht dus dat het niet al te lang meer duurt met de windstiltes. We zijn effectief al vier dagen zonder wind dus we zijn er wel aan toe. Moeten nog net onder de 1400 mijl afleggen (we zijn nog niet eens op de helft….)

Qua voorraden gaat het goed al doen we wat voorzichtiger met het water (we hebben nog 2/3e in de tank en genoeg flessenwater). qua groenten hebben we nog ui, tomaat, kool en twee pompoenen (en natuurlijk een kelder met blikvoer…). Kunnen ook nog aan het brood maken en hebben nog 1 ei voor1x  pancakes ‘s ochtends.

We komen wel terug als twee (grote) negertjes. Het is hier bloedheet. We zijn erg blij met de kuiptent als zonnetent. Daaronder is het net uit te houden maar we worden wel steeds bruiner.. Was vandaag op een gegeven moment 35 graden in de schaduw. We spoelen het dek regelmatig af met water waardoor het binnen beter uit te houden is. We nemen om de paar dagen een zeedouche op het achterdek (douchen met emmers zout water, lekker wassen en afspoelen met zoet) zodat het ook draaglijk voor elkaar blijft.

ps: titel blog van gisteren klopte niet: het was vandaag dag 10…

positie 32 30 N, 56 36 W

afstand tot Azoren 1383  nm

Share this Post

1 Comment

  1. Leon, WoW, dat is jammer, die wind stilte. Maar goed dat jullie onder de bimini
    kunnen zitten want die temp. Is geen pretje.
    Snel de wind laten komen. Maar troost je wij waren gisteren ook op het water en ook onder onze bimini was het ruim 28 graden.
    Have a save trip today.

    Gr.Gerard en Bep

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*