Mfransen/ June 13, 2017/ Despues delivery/ 1 comments

We hadden vandaag een beetje een dipje. Vannacht constateerde ik (Mathieu) dat de motor flink olie lekte. De 200 cc die ik erin goot lag binnen een paar uur onder de motor. Omdat we niet oneindig veel olie hebben, hebben we maar besloten om de motor stil te zetten en op het kleine beetje wind verder te dobberen.

Vandaag samen onze technische breinen gebroken over wat de lekkage kon veroorzaken. Al snel vonden we waar de olie uitkwam (onderaan het buisje van de oliepeilstok) maar konden niet bedenken hoe daar iets aan te repareren. Via Ben contact gehad met een monteur in NL die de motor kent en die adviseerde om naar de carter-ontluchting te kijken. Na wat studeren in de manuals die aan boord zijn en aan de motor kwamen vonden we inderdaad deze ontluchting en een bijbehorende overdrukventiel. We hebben beide schoongemaakt en weer gemonteerd en wonderwel leek de lekkage gestopt. Niet echt bevredigend maar hopen dat het opgelost is.

Verder zijn we het gebrek aan wind nu wel echt zat. We varen nu al bijna een week met zeer weinig of geen wind en de plek waar wel wind is lijkt steeds een dag verder varen. We hopen dat we morgen nu een wat hardere – meer dan 10 knopen zou al heel fijn zijn – westenwind krijgen zodat we oost kunnen gaan varen. Het weerbeeld voor de langere termijn is nog niet heel stabiel. Eerst wat wind dan zien we wel verder.

Leon is weer iets lekkers aan het koken in de kombuis en daar gaan we zo in de ondergaande zon lekker van genieten!

positie 33 19 N, 55 51 W

afstand tot azoren 1329  nm

Share this Post

1 Comment

  1. Geen wind? Dan maar wat muziek! https://www.youtube.com/watch?v=gV3UKeDcyP4&sns=em
    H.groet en Hou vol! Albert en overige licksandbrainers

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*