Mfransen/ June 15, 2017/ Despues delivery/ 1 comments

Nou we wilden wind en vandaag hebben we het gekregen en niet zo’n klein beetje ook. Over de nacht begon de wind aan te trekken  en deze is niet meer gaan liggen. We hebben de hele dag op een fokje en klein plukje grootzeil van enorme golven afgesurft, gaan gemiddeld tussen de 6-7 knopen en maken soms uitschieters naar de 9! De wind komt nu nog uit het zuidwesten en als de weerberichten kloppen duurt dat nog zo’n 24 uur. Nog 24 uur om een flinke slag oost te maken.

We hebben vandaag eerst nog een noordelijke koers aangehouden en hebben precies op 36 graden Noord een gijp gemaakt. De azoren liggen nog ruim 1200 mijl naar het Oosten maar we hebben het gevoel dat het einde in zicht begint te komen. Hopelijk dat het weer de komende dagen ons een beetje goedgezind blijft.

We gaan de nacht in met een passaattuig (fok op de boom, grootzeil op de bulletalie, wind ruim van achter en continue slingeren). Heb Leon al gezegd dat ie twee oversteken voor de prijs van één krijgt: dit doet denken aan de trip naar Suriname. het leven aan boord is niet heel comfortabel dus we lezen en slapen nog meer dan voorheen… De stuurautomaat – we noemen haar Evie – doet zonder klagen het zware werk en daar zijn we erg blij mee!

positie 36 08 N, 53 09 W

afstand tot azoren 1151  nm

Share this Post

1 Comment

  1. Ik geniet van je verslagen Mathieu! Eem behouden vaart vanuit mijn hangmat in Engelen.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*