Mfransen/ June 18, 2017/ Despues delivery/ 0 comments

Gisteren was Mathieu jarig.Toen wilde ik deze post al plaatsten maar had gedoe met internet…

Het is raar dat Mathieu op zijn verjaardag niet hier is. Hangen we slingers op, eten we taart? Dat laatste hebben we wel gedaan trouwens. Een mooie oceaan oversteek is een prachtige cadeau, maar op dit moment vermaken ze zich wat minder.

Normaal krijg ik ‘s nachts altijd een blogje van Mathieu die ik dan de volgende ochtend op de site zet. Nu kreeg ik het volgende korte SMS bericht ; ‘zwaar weer liggen bij 40plus kn wind hopelijk kmd uren beter’.

Het waait dus hard en uit de verkeerde richting, het komt recht van voren. Ze zijn gaan bijliggen, dan ga je half overstag, draai je niet door de wind en heb je de zeilen elk aan een andere kant van de boot staan. Daardoor blijf je op een plek liggen zonder snelheid te maken. Ze hopen dat de storm snel over ze heen gaat.

Toen we Mathieu belden op de satelliet telefoon om hem te feliciteren hoorden we dat ze het zwaar hadden. Ze waren aan het opkruisen maar kwamen niet vooruit, erg frustrerend. De voorspellingen zijn dat het in de loop van de dag en nacht beter zou worden. Ik hoop dat ze nu weer wat lekkerder zeilen.

Maar een echte verjaardag heeft hij nog niet gehad denk ik, die komt wel als ze weer veilig thuis zijn.

Share this Post

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*