Mfransen/ June 21, 2017/ Despues delivery/ 0 comments

Vandaag hebben we een beetje “de handen uit de mouwen gestoken”… Vanochtend dobberden we weer over een olieachtige (gladde) zee dus direct de gelegenheid gepakt om even de mast in de klimmen en de val die bovenin hing sinds de stagfok het had begaven naar beneden te halen. Meteen wat plaatjes geschoten en uitgekeken naar walvissen. Maar ook daar geen blows te zien. We hebben ook de hardnekkige piep in het achteronder opgelost met WD40 en een vetspuit dus we kunnen nu ook weer rustig slapen in de achterkajuit.

Nadat we de booster gehesen hadden nog een tijdje geluierd op het voordek en de rest van de dag gekletst over van alles en nog wat. Een van de ontboezemingen van Leon was dat hij zich nu al niet meer voor kon stellen dat deze rustige zee een aantal dagen zo’n heksenketel was en dat het ook weer al heel ver weg leek.

Kortom het gaat goed met ons. Vanavond Surinaamse “bruine bonen met rijst (en bamboescheuten)” gegeten en gedurende de dag genoten van muffins en aspergesoep. Verder zwom er nog een schildpad langs en hebben we kwetterende vogelgeluiden om de boot heen van (denken we) zeezwaluwen. We zitten duidelijk in de golfstroom: de hoeveelheid leven is duidelijk meer. Hopen op nog wat grote zoogdieren.  

Het is nu weer mijn eerste nachtwacht. Jammer genoeg kan ik geen foto sturen  van de prachtige sterrenhemel boven ons. Het grootste cadeau van een oceaanoversteek: de hoeveelheid sterren die je hier ziet is ongeëvenaard! De maan gaat hard richting einde laatste kwartier dus we krijgen vanaf nu donkere nachten.

positie 39 51 N 46 39 W
afstand tot horta: 818 NM

Share this Post

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*