Mfransen/ June 7, 2017/ Despues delivery/ 2 comments

 Vandaag was weer een rustig dagje. We dobberen rustig verder over de oceaan. Geholpen door de stroming halen we gelukkig wel de 120 mijl maar heel vlot gaat het niet. Het is warm aan boord. Vanochtend lekker ontbeten met zelfgemaakte(volkoren)  pancakes met stukjes appel. Verder de hele dag een beetje gelezen. Leon leest in de atlantic passage pilot wat hij allemaal moet weten als echte vertrekker en ik ben inmiddels halverwege de Ken Follett trilogie. Aan het eind van de dag draait de wind verder naar het zuiden en zetten we de boom in de genua. Hopelijk komen we de nacht rustig door.

Langzaamaan hopen we (voorzichtig) op een beetje meer wind. Ten noorden van ons passeren wel lage drukgebieden, maar die zijn weg voordat wij daar zijn. Richting het einde van de week lijkt de hele Atlantic wel een windstilgebied. Kortom we varen rustig door op een route waar we iig wat wind kunnen  verwachten. Maar voorlopig zijn we blij dat Ben het onderwaterschip heeft schoongemaakt: we lopen meestal minstens 5 knopen ook met maar 10 knopen wind.

positie 25 58 N, 62 37 W

afstand tot Azoren 1844  nm

Share this Post

2 Comments

  1. Alle wind heeft zich boven Nederland verzameld!

  2. Lees je: Ken Follett’s ‘The Pillars of the Earth” of een andere trilogie van hem. Heerlijk zo op een rustige zee met een boek dat je tenminste kunt uitlezen zonder te veel gehinderd te worden.
    geniet ervan. Hartelijke groet, ook van je vader

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*