Mfransen/ June 11, 2017/ Despues delivery/ 0 comments

Gisteren hadden we even geen blog. We hadden niet zo’n goede dag: er was namelijk geen wind en het leek er ook op dat dat de komende dagen niet echt zou veranderen. Na overleg met het thuisfront en bestudering van de gribs kwamen we tot de conclusie dat het – de lange termijn in ogenschouw nemend – het best zou zijn om naar het Noorden te varen en dan wel boven de 33e breedtegraad. De routeplanners zegt dat we er grofweg nog zo’n twaalf dagen over doen. 

We hebben gisteren dus en vandaag dus voor een deel van de dag en nacht de motor aangehad om Noord te maken. Vanochtend (zaterdag) stak er ineens toch een mooi windje op – we zijn al erg blij met 10 knopen) waar we de hele dag lekker op hebben kunnen zeilen. Tegen de avond zakte deze weer in . We zijn nu op 31 59 N bij 057 38 W en moeten nog 1468 mijl naar Horta.

 Verder is alles goed aan boord, we genieten van de rust, lezen boeken, verwonderen ons over de prachtige zonsondergangen en we waren vanavond zelfs omsingeld door “Portugese oorlogschepen”.

positie: 31 59 N bij 057 38 W

nog 1468 mijl tot Horta

Share this Post

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*