Mfransen/ May 16, 2017/ Despues delivery/ 1 comments

Ik zit in de trein van Groningen terug naar Den Haag en realiseer me dat we ongeveer over een week zullen landen op Hato Airport, het vliegveld van Curacao. Het vertrek is aanstaande en het afgelopen weekend ben ik begonnen met inpakken en het verzamelen van alles en nog wat wat op een oversteek van pas kan komen. Snoertjes, peilkompas, e-reader, boeken, anti slipmatjes, omvormers, twaalf volt pluggen, reddingsvest, Zonneveld, zonnebril, zonnebrand, zeilpak en ga zo maar verder. In tegenstelling tot een normale vakantie zijn op een oversteek winkels niet om de hoek en dus denk ik na wat wij handig vonden op de oversteken en kijk ik of ik dat nog kan vinden. Antislipmatjes, bekerhouder voor vier bekers drinken. Beter ermee verlegen dan erom verlegen zullen we maar zeggen.

Verder afgelopen zaterdag de gehuurde satelliettelefoon opgehaald. Hiermee zullen we tijdens de oversteek in contact staan met het thuisfront maar ook de lezers van deze website. Met behulp van een modem kunnen we kleine berichten sturen en ophalen. We kunnen dus berichten plaatsen op het blog en ook weerinformatie binnenhalen zodat we onze route het beste kunnen bepalen. De satelliettelefoon zend daarnaast eens in de 8 uur een positierapport uit waardoor ook jullie weten waar wij uithangen. Ik heb op de website een pagina aangemaakt waarop deze positie te zien is: onder het menu rechtsboven: Despues delivery blog – positie Despues.

Verder begint het weer op de oceaan ook zich in positieve zin te ontwikkelen. Beste signaal daarvan is dat er van diverse vertrekkersboten berichten komen dat ze vertrokken zijn. Het oversteekseizoen is dus echt begonnen. Wat dat betreft lijkt onze timing goed. Er begint zich wat meer een hogedruk gebied rond de Azoren te vormen waardoor zowel bermuda als Azoren goed bezeilbaar zijn en lagedruk met veel wind meer naar het Noorden zit.

Kortom de lichten staan op groen…nog een paar daagjes werken en off we go!

Share this Post

1 Comment

  1. Goeie reis, geniet ervan!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*