Mfransen/ June 29, 2017/ Despues delivery/ 2 comments

Gisteren aan het begin van de middag kwam de Despues met Leon en Mathieu aan in Horta op het eiland Fajal. Ze hebben de Azoren bereikt.

Onderweg hadden allerlei soorten weer; windstiltes, storm en alles er tussenin.

Na 27 dagen varen zijn ze nog wat weibelig op vaste grond. Snel zochten ze het fameuze Peters Sport cafe op waar zeilers hun aankomst vieren. Er hangen vlaggen uit alle windhoeken.

 

Ook de muurschildering (die zeilers maken in de haven na een oversteek) van ons met de Waltzing Mathilda is er nog!

Ze hebben nog veel te doen en gaan snel aan het werk; was doen, zeil laten repareren, monteur voor de lekkende motor laten komen, …. En bij-eten want ze zijn redelijk wat kilo’s kwijt.

En .. Al die willen te kaap’ren varen, moeten mannen met baarden zijn.
Onze Leon en die Mathieu, die hebben baarden, die hebben baarden
Die hebben baarden, zij varen mee!

Share this Post

2 Comments

  1. Wat een avontuur weer! En een super prestatie. Het doet veel herinneringen bij me boven halen. Ookal viel Mathieu’s verjaardag in het water, deze tocht was één groot cadeau denk ik. En wat betreft die mannen met baarden…dat liedje zing ik regelmatig voor onze kleine Bent. Het wordt vast een echte zeeman die over een paar jaar met ons de horizon tegemoet zeilt. Succes met de klussen daar! Rust lekker uit en dan…zeilen maar weer!

    1. Frieda, leuk van je te horen en zoals ik al ook tegen anderen zei: het was een verjaardag om snel te vergeten maar precies daarom zal dat niet snel lukken! Over dat liedje van die mannen met baarden: het toeval wil dat Leon en ik in Delft (lang geleden) beide lid waren van een dispuut wat haar clublied op diezelde melodie had: “Wie zich Nucleaan wil noemen moet een man van karakter zijn….” komt mooi samen in deze reis. Ik ben nog een paar daagjes hier maar draag de boot dan over voor het laatste stukje. Hier wel lekker aan het integreren met de vertrekkers: vanmiddag een borrel op de win2win met omweg, luna verde en nog een paar boten. Gezellig!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*