Mfransen/ July 1, 2012/ Mathroos, Rondje Atlantic 2012-2013/ 1 comments

Afgelopen weekend stond wederom in het teken van afscheid. Omdat Fien 1 augustus 8 wordt, Max in December 7 en ze natuurlijk hun vriendjes en vriendinnetjes een jaar moeten msisen hielden we twee “back-to-back” slaapfeestjes: Max op vrijdag en Fien op zaterdag.

Met Max, Tess, Ilana, Luuk, Mateja, Lars, Jesse en Fien gingen we vrijdag direct uit school richting speelbos “de biesbush”. Vlak achter onze wijk heeft staatsbosbeheer een fantastische speelbos aangelegd met paden, pontjes en klimbomen. We hebben eerst de in het zonnetje gepicknicked en cadeau’s uitgepakt waarna we ons heerlijk vermaakt hebben in het bos. Rond zessen waren we thuis waar de pannenkoeken en pizza al gereed stond. Na een eerste stok van Dolfje Weerwolfje “the movie” gekeken te hebben wer er aangevallen. Als tweede film werd het “Hondenhotel” gekeken. Rond half elf – de kids dachten half twaalf” was het tijd om te gaan slapen en dat lukte redelijk snel. De volgende ochtend was het gespuis redelijk vroeg wakker maar dat kon de pret maar even deren en rond half 10 werden alle kids weer opgehaald. Een leuk feestje met mooie afscheidscadeau’s die allemaal een mooi plekje krijgen op de boot

Op zaterdagmiddag stonden Björn, Sara, Olivia, Nout, Lara en Jill op de stoep voor deel twee. Omdat het rond vieren met bakken uit de hemel kwam pakten we thuis eerst de cadeau’s uit. Fien werd geblindoekt en de gasten mochten hun cadeau’s verstoppen. Nadat al het moois was uitgepakt liepen we richting een van de voetbalveldjes. Een potje voetballen met Fien als scheidsrechter dat was het plan. We speelden op een helft een paar potjes en iedereen kon lekker uitrennen. De bal verdween maar tweemaal in het water al was het de tweede keer best lastig om hem weer te pakken te krijgen. Sara stond zelfs op het punt om in de sloot te springen om haar lievelingsbal te gaan redden….

Rond half 7 waren we thuis en kon de eerst film worden opgezet. “Up” over de reis van je leven deed het goed. Daarna gingen we (weer) aan de pannenkoeken en pizza’s met ijsjes toe en kwam film nummer twee: de gelaarsde kat. De dansscenes zorgde ervoor dat er bij de aftiteling nog een ware “dancebattle” onstond waarna iedereen ging slapen terwijl Roos nog een paar hoofdstukken voorlas uit Dummy de Mummy. De volgende ochtend werd er gelukkig iets langer uitgeslapen en rond half 10 was het feestje weer voorbij.

Als laatste afscheid was er zondag het vertrek van Thijs, Suzanne, Isis, Fenna en Enza met hun Sailaway. Met veel vrienden en famillie en wij in ons bijbootje met de misthoorn hebben we ze uitgeleide gedaan! Goede reis en tot snel!

Fien en Max hebben ieder hun eigen pagina onder “Braszee“. Daar zijn ook alle foto’s van de feestjes (Fien, Max) en de laatste workshop van Fien te vinden.

Share this Post

1 Comment

  1. Wat een leuk idee. Dat onthouden we!
    Spannend hoor. Grroetjes Jan, Ankie, Luna en Nika

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*