Mfransen/ October 30, 2012/ Mathroos, Rondje Atlantic 2012-2013/ 2 comments

De planning was naar Tenerife te gaan, maar vanwege het weer werd dat Gran Canaria. Nadat we aan de westkust van Fuerteventura waren afgezakt naar het zuiden zijn we gisteren overgestoken. Tijdens de overtocht hadden we wel een paar heftige stortbuien maar uiteindelijk ankerden we samen met de Zeemuis en de Acapella in de baai van Las Palmas. De baai ligt in een enorme haven met grote containerschepen en een overslag. In een hoekje ligt, ook groot, de jachthaven. Dat is tevens de vertrekhaven van de ARC, de rally van hier naar St Lucia. Er is slecht weer op komst, hoewel we daar nu nog niets van merken. School doen we vroeg want na 11 uur is het niet te harden zo warm. In de hitte verplaatsen we naar de haven. We liggen liever goed vast als er meer dan 40 knopen voorspeld zijn. ‘s Middags trekt de wind wat aan, zou dat het begin van de storm zijn? Nee, het wordt weer minder. We willen morgen wel echt storm hebben, want anders hebben we voor niets geld betaald om in een haven te liggen haha.
 
We zijn weer in Spanje en moeten weer wennen aan het ritme, de siesta van 12 tot 16 uur. Door de hitte hebben we tussen de middag eigenlijk helemaal geen zin in eten en eten dus veel te weinig. Tegen een uur of zes, soms rekken we het tot 7 uur, vallen de kids om van de honger. Vandaag maakten we rond die tijd een wandeling door Las Palmas. Alle eettentjes waren nog uitgestorven, behalve.. de all you can eat chinees! Te gek, we hebben heerlijk en belanchelijk veel gegeten. Ook de toetjes mocht je zelf opscheppen. Ik geloof dat Fien wel zes keer terug gegaan is naar de grote ijskar. Met volle buiken hebben we de lange wandeling naar huis gemaakt.
 
Terwijl ik dit bericht zit te schrijven hoor ik een grappig, knisperend geluid onder de boot. Dat zijn de visjes die zich tegoed doen aan een all you can eat buffet van aangroei onder onze boot. Eet maar lekker visjes!
Share this Post

2 Comments

  1. http://www.elenaopreis.nl/page/Verhalen

    Dit is de site van schipper Bram van de Wijde Aa. Hij en Leonie hebben ruim 3 jaar met twee kids op het schip de Elena de wereld rondgezeild. Heel interessant. Mathieu kent hem vast nog wel.
    Goeie reis! Groetjes uit Groningen,

    Madeleine

    1. Ik ken de site maar volgens mij heet hij adam (of is bram z’n wijde aa naam). Weet niet of ik ken van de wijde aa…

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*