Mfransen/ February 8, 2013/ Mathroos, Rondje Atlantic 2012-2013/ 6 comments

‘Het leven is wat je gebeurt, terwijl je andere plannen maakt.. ‘ zingen Acda en De Munnik. Gisteren blogde we nog dat we voorlopig op Tobago bleven, vandaag is dat, na een duik van Thieu onder de boot meteen anders. Wat andere boten om ons heen hadden wat schade onder aan de boot dus Thieu besloot ook ons onderwaterschip weer een te bekijken. In Suriname kon dat niet, daar zag je niets. Nu liggen we op helder water en kan het weer… even schrikken want er zit een scheur  in de romp voor de kiel. We schrokken ons rot. Na brainstormen en een uitgebreid telefonisch consult van Olav Cox weten we wat er waarschijnlijk aan de hand is. Geweldig zoals Olav meedenkt, met de foto’s van de keuring erbij. Zijn analyse, mijlen ver hiervandaan klopte precies!

We waren al wel van plan om naar Trinidad te gaan gaan, in Chaguaramas kun je werkelijk alles aan je boot laten doen. We wilden daar de rest van de verstaging aanpakken. En nu komt er nog een’ klusje’ bij. We willen zeker weten dat we zsm uit het water kunnen dus gaan er meteen vanavond heen om dat morgen hopelijk nog te kunnen regelen.

En dan komt alles in een stroomversnelling, terwijl de kids nog heerlijk snorkelen ga ik met June van de Jan van Gent naar Scarborough om uit te klaren.We maken snel de boot vaarklaar, eten nog wat aan de kant en zijn klaar om te vertrekken. Oh ja Thieu hijst me in het donker nog even in de mast om te kijken of ik nog wat kan doen aan het feit dat we geen signaal krijgen van de windmeter…We varen samen met de Jan van Gent naar Trinidad, zijn gaan een opstapper ophalen daar.

Wordt vervolgd! Welterusten allemaal wij zeilen zo de nacht in.

Share this Post

6 Comments

  1. En wat was dan de analyse van Olav? Hoe kan dat een scheur???

  2. Life etc. Is van John Lennon. Ik volg jullie nog steeds op de voet. Heel veel liefs van Anneke & Rob.

  3. Het origineel van Life is etc. Is van John Lennon. Volg jullie nog steeds op de voet. Liefs Anne & Rob

  4. O jee, maar snel de kant op! Toi toi hv crew

  5. Sukses. Het viel me op dat de schepen op de foto aan het steigertje zo dicht bij de kant lagen. Misschien ergens tegenaan geschoven?

    1. Hans, welke foto bedoel je. scheur is waarschijn lijk resultaat van de oversteek. Reken maar eens uit hoeveel bewegingen je maakt in 17 dagen als je elke 5 seconden van de ene boord naar de andere beweegt….

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*