Mfransen/ April 25, 2013/ Mathroos, Rondje Atlantic 2012-2013/ 0 comments

Ondanks ons oerhollands gemopper over het weer hebben we ons ruim een week heel goed vermaakt op Antigua. Wat een mooie eiland is dit. Het is ook het eerste eiland dat we helemaal rond gevaren zijn, alle andere eilanden hebben we alleen vanaf de westkust gezien. Zonder enige haast en met heel weinig andere boten was het ook heel relaxt om hier een week rond te zwerven.
De een na laatste dag  hebben we gelunched met de moeder van Leslie. We ankerden vlak voor de deur van de Coconut Grove in Dickensons Bay. . Joan had haar vriendin en twee meiden van 10 en 7 meegenomen zodat de kids lekker met hen konden spelen op het strand (duurde wel een voordat ze dat durven want; ‘ze spreken engels…’ ) Het was erg gezellig, Joan heeft ons veel verteld over het eiland. Nadat wij eigenlijk alleen nog maar genoten hadden van de natuur hier, was dat goed om ook te horen. Aan het eind van de middag zwaaiden ze ons vanaf het strand uit. Het zijn toch altijd erg bijzondere ontmoetingen met lokals en ze maken je begrip van het eiland weer wat breder.

De volgende dag waren we in Jolly Harbour om uit te klaren. De zon scheen weer uitbundig en we zagen dat de kleur van het water daardoor nog bijzonderder blauw werd. Even overwegen we om nog een week te blijven en weer naar de andere kant van het eiland te gaan om de riffen verder te bekijken. Maar de andere eilanden roepen ook, we gaan verder. Maar Antigua staat zeker op de lijst om terug te komen.

This slideshow requires JavaScript.

We zeilen in een dag naar Nevis. Een mooie tocht met sinds lange tijd wind van achter. We zien allerlei eilanden tegelijk; Antigua, Monserrat, Nevis en St Kitts, alles ligt hier dicht bij elkaar.  We ankeren bij de hoofdstad van Nevis, Charlestown, voor Pinneys beach. Het eiland heeft de vorm van een sombrero, groene sappige heuvels die naar een punt omhoog leiden. We hebben uitzicht op die punt en de groene glooiende heuvels. Meestal hangt er een wolk om die punt. Deze eilanden worden ook wel ‘ Islands that brush the clouds’ genoemd. Als Mathieu de volgende dag gaat inklaren doe ik school met de kids. Dat is wel jammer want hij ziet Charlestown wel en wij niet, maar ja school is ook belangrijk.
Als hij terugkomt gaan we naar het strand en lunchen we bij de Sunset bar. We hoorden dat er voor de  kids veel te beleven was en dat klopte. Ze hebben zich in het zweet gesprongen op de trampoline, geschommeld en een lekkere hamburger gegeten. Er zijn hier veel amerikanen en een aantal is student aan de Ross University op St Kitts, ze doen daar diergeneeskunde. Geen verkeerde plek lijkt me zo.

Voor wat extra beweging zwemmen we een heel eind naar de boot voor we het anker ophalen. We gaan door naar St Kitts, het zustereiland van Nevis. Het is een klein uurtje varen voordat we ons anker laten vallen in Whitehouse bay. Er liggen hier weer mee boten dan we gewend waren op Antigua, eigenlijk alleen maar Fransen, Canadesen en wat Amerikanen. En er kwam opeens een hollandse vlag de baai in varen. Zowaar een boot die we net kenden….

Share this Post

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*