Mfransen/ April 16, 2013/ Mathroos, Rondje Atlantic 2012-2013/ 1 comments

Antigua

Tijdens de straffe zeiltocht van Guadeloupe naar Antigua zag Mathieu ze het eerst: walvissen. Wow we hebben de afgelopen weken zo naar ze uitgekeken, letterlijk. Uren turen naar de zee worden beloond. Ze zitten hier veel en nu zien we ze. Het zijn er een stuk of zes die 100 meter voor onze boot langsgaan. Aan de witte lange vinnen zien we dat het bultruggen zijn. We genieten van ze op een veilige afstand want een bultrug is makkelijk net zo groot als ons bootje, dus 100 meter is goed.

Op Antigua komen we aan in English Harbour. Een prachtige baai die absoluut een plaatsje krijgt in de top drie mooiste baaien. We ankeren vlak voor een wit strand met palmbomen, terwijl er achter ons megajachten liggen. Life of the rich and famous hier. Celebs als Oprah en Eric Clapton hebben hier hun winterverblijf.

De volgende primeur volgt al snel. Fien besluit dat het tijd is om  vanaf de boot te gaan zwemmen! Tot nu toe durfde ze dat niet en zwom ze alleen vanaf strandjes. Nu zwemt ze naar een klein duikplatform dat naast ons ligt, naar het strand en als toegift springt ze nog een paar keer vanaf de boot in het water. Wow wat zijn we trots dat ze die angst overwonnen heeft.

We bekijken de extra extra large boten die hier en in de volgende baai liggen. Fien en Max zijn erg jaloers op de kinderen die op die boten wonen totdat we ze vertellen dat deze boten alleen bemanning hebben en overal heen varen om te racen en te pronken. Niks gezelligheid aan boord, er wordt de hele dag gepoetst en geschilderd. Maar erg indrukwekkend om naar te kijken, dat wel.

Al jarenlang is er iedere zondagavond een barbecue op de top van Shirley hights, gezellig veel zeilers onder elkaar. Een aanrader om heen te gaan hoorden we. En aangezien onze watertank al een paar dagen bijna leeg is (en we hier pas na het weekend kunnen tanken) willen we zo min mogelijk afwassen, dus buiten de deur eten klinkt goed haha. We zien het restaurant vanaf de baai bovenop de berg liggen en besluiten naar boven te gaan lopen. Een prachtige wandeling! De kids klimmen de berg goed op en ook Mathieu en ik hebben onze Dominica-loopbenen nog. Eenmaal bovengekomen zien we dat het niet alleen zeilers zijn; het lijkt wel of alle toeristen van het hele eiland hierheen gebracht worden. Het is wel een leuk feestje dat ze voor de toeristen maken; een goede steelpan band en later een band, heerlijke BBQ en een schitterend uitzicht over het eiland en de baai waar we liggen.

Niet alleen ons water is bijna op, ook ons geld. De enige pinautomaat in de omtrek geeft ons geen geld, dus we tellen en rekenen. We kunnen allemaal precies een goedkope maaltijd nemen, geen drinken dan hebben we nog geld om met een taxi weer naar huis te gaan. Het smaakt heerlijk en de kids genieten en rennen op het grote grasveld bovenop de berg. Al snel doen ze tikkertje met engelse kinderen.

Morgenochtend naar de bank zodat we hopelijk onze portemonnaie en daarna onze watertank kunnen vullen!

Share this Post

1 Comment

  1. Ik dacht net dat alle bultruggen zich misschien bij Hawaii hadden verzamelt 😉 ik heb er heel wat gezien maar wel vanaf een nog veiligere afstand…ook bij het snorkelen in een baai (op z’n amerikaans helemaal afgezet en met een verplichte film waar ze lieten zien dat je niet op het koraal mag staan en of aanzitten en niks mag voeren etc) zat het stikvol met de mooiste vissen en allemaal zeeschildpadden heel bijzonder!! Ook een goed idee om over 25 jaar naar toe te zeilen…liefst eline

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*