Mfransen/ July 2, 2013/ Mathroos, Rondje Atlantic 2012-2013/ 11 comments

We zitten nog na te bibberen… Walvis naast de boot, gigantisch wat gaaf!!!

Ik zag vanochtend tussen de grijze zee en de grijze lucht door wat blows van walvissen. Eindelijk zien we ze. We volgen ze met het oog en verrekijker, soms verdwijnen ze een tijdje en dan zien we ze weer, ze blijven op een afstand.
Maar dan komen ze wat dichterbij. De blows verdwijnen weer maar niet veel later zien we ineens een gigantische kop naast de boot ophoogkomen. We schreeuwen, dat beest zal wel gedacht hebben. Hij komt rustig aanzwemmen met zijn kop en lijf deels boven water, we zien hem heel duidelijk op 10 meter van de boot. Dan zwemt hij rustig achter ons langs en laat ons in extase achter. We zien ze nog een tijdje achter boot zwemmen, hele grote bruine vlekken vlak onder het water oppervlak. Wat een beesten! Vlug raadplegen we alle boeken en denken dat het een seiwhale is (maar kan ook een minke whale of finwhale zijn).

Ondertussen gaan we nog steeds op een fokje heel hard en zijn de golven hoog. We worden lekker heen en weer gesmeten echt alles moet vast staan. Eens kijken wat we op ons halverwege-feestje gaan eten, want we zijn over de helft. Wie weet komen er nog wat beesten op bezoek. Mathieu is niet meer uit de kuip te slaan! Nog maar 613 mijl te gaan, met dit tempo vliegen ze er vanaf (alleen is het niet zo comfortabel aan boord…)

Share this Post

11 Comments

 1. WWWWWWOOOOOOOWWWWWW, wat supergaaf!!!!!
  Liefs van juf Tessa

 2. Wauw wat super gaaf!! Fijn feestje. Xx

 3. Bij ons (kantoorzitters) is het al breaking news als de printer weer gerepareerd is of de koffiemachine defect. Wat een contrast met de geweldige wereld waarin jullie nu onderweg zijn!
  Sterkte met de hobbelige zee en goede reis.

 4. Eindelijk!!! Wat een ervaring is dat, hè?! Daar zit je inderdaad even van na te bibberen 🙂 Super!

 5. Geweldig! Jullie wachten wordt beloond. Ook nog gelukt om een foto te maken, want we willen natuurlijk wel bewijs 🙂

 6. Das pas een ervaring!!! Geweldig! 🙂
  En zo dichtbij! Genieten!

 7. Whow, wat een gaaf breaking nieuws! Kom maar door met meer van deze berichten!
  Hier wat ‘t breaking nieuws dat alle geeltjes van nu (Braslanders van vorig jaar) terug mochten ‘s middags naar Brasland en dat de “braslandverlaters” een middag gingen wennen in Braswereld..
  eet smakelijk voor strakjes 🙂
  Groetjes,uit Leesland (juf Marlies)

 8. Zie je, die beesten wilden dus inderdaad dat Fien en Max ze van dichtbij zouden kunnen zien:) Lijkt me inderdaad wel even hart stoppend om ze zo héél dichtbij het dán wat klein lijkende bootje te hebben, maar wel een fantastische ervaring. Geniet van het “halfway feast” en de toast op die walvissen erbij!

 9. Wat een super avontuur beleven jullie toch, echt te gek! Goede laatste mijlen richting europa!

 10. Er gaat niets boven een halfweg feestje met walvissen op bezoek! Ben benieuwd hoe lang ze jullie zullen begeleiden. Nog contact gemaakt? Gebarentaal of zoiets? Super!

 11. ik zit er ook helemaal van te bibberen , jullie hebben toch wel moed gehad om dit allmaal te ondernemen. wij hebben dat ook een keer beleefd,maar dat was net buiten Sydney. Good sayling van MarieJeanne

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*