Mfransen/ November 10, 2012/ Mathroos, Rondje Atlantic 2012-2013/ 10 comments

De afgelopen dagen hebben we verschillende klussen gedaan aan en op de boot. Vandaag hebben we de Teide bekeken en daar heerlijke gewandeld, dus ook dat actiepunt heeft een check. Het was daar overigens prachtig, echt een aanrader. De water- en dieseltanks zijn gevuld, de boot is nokvol gevuld met fruit, groenten, drinken en ander eten. Het weer lijkt de komende week goed te zijn.. dus niets staat ons in de weg om morgen te vertrekken op de grootste oversteek tot nu toe.. die naar de Kaap Verden. We hopen dat we daar over 6-7 dagen, na 750 mijl,  het anker kunnen laten vallen in een baai van het eiland Sal.
Vandaag hebben we met de kids zelfs al een dagplanning gemaakt van de dagen dat we op zee zitten. Dan hebben we wat vaste structuur en weten de kids wanneer ze hun tanden moeten poetsen haha. Kortom we gaan!
Onderweg kunnen we korte berichten op de site zetten met de SSB. We hebben geen idee hoe internet op de Kaap Verden is en hoe makkelijk we daar met iedereen kunnen communiceren, dat zullen jullie wel merken. De eerste week daar zullen we met Eline aan boord wat eilanden verkennen. Daarna gaan we met z’n vieren verder en zullen we ons klaarmaken voor de oversteek naar Suriname. Die zullen we rond 10 december beginnen.

Share this Post

10 Comments

 1. Na de golf en country club een behouden vaart naar de volgende stop, zo te zien weer mooi wind achter.

 2. Oeeeeh spannend hoor!!! Heel veel suc6 met de oversteek! Benieuwd hoe het is om zolang achtereen omringd te zijn door zee! Dikke knuffel voor jullie allen!

 3. Succes! ik duim voor goed weer!
  Yvonne

 4. Spannend! Maar zo te lezen zijn jullie goed voorbereid. Leuk om alles te lezen. Wat een heerlijke reis. Liefs Jan, Ankie, Luna en Nika.

 5. Fair winds, and a good and safe crossing! Klinkt dat jullie op alles voorbereid zijn, en ook wel fijn dat er ook nog een andere boot gaat. Zullen voor jullie duimelen. Dikke zoen voor jullie allen. Luuk

 6. Wat heerlijk jullie belevenissen te lezen! Succes met deze wat langere overtocht. Wij kijken uit naar een bericht van jullie.
  Veel liefs, TMCTO

 7. Ik lees net jullie website. Echter gisterenavond had ik al met jullie via de Korte Golf zender kunnen praten. Het contact was verrassend helder. In de ochtend en avond zullen wij steeds even op de afgesproken tijden in de lucht zijn om de vorderingen te volgen.

 8. Ik geniet van jullie verhalen. Veel succes met deze oversteek! liefs Paulien

 9. Ben plaatsvervangend nerveus…. veel plezier en veilige overtocht!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*