Mfransen/ May 25, 2013/ Mathroos, Rondje Atlantic 2012-2013/ 3 comments

Afgelopen nacht heerlijk gezeild, aan het eind van de ochtend nam de wind wat af en rond de schemering komt hij weer terug. We maken geen hele grote voortgang (106 mijl vandaag), maar het leven aan boord is daardoor wel heerlijk relaxt. Alsof we op de Grevelingen varen zei Mathieu.
Douchen op het achterdek, spelletjes, school, alles gaat makkelijker als de boot recht ligt.

Het wordt wel kouder. Niet zozeer overdag, dan lopen we nog in onze tropen kleren (Max in zijn onderbroek) maar we moeten steeds eerder een trui aandoen. We slapen allemaal weer onder een dekbed en degene die op wacht zit buiten heeft al dikke sokken en twee truien aan. De nachten zijn wel heel mooi, het is volle maan dus heel licht.

Kortom we gaan niet heel snel, maar hebben wel een mooie oversteek tot nu toe. We zijn overmorgen halverwege, dan hebben we evenveel gevaren als we nog moeten. Niet helemaal exact natuurlijk want we weten niet welke omwegen we verder nog moeten maken om wind te vinden of stormen te ontwijken. Maar je moet ergens een halverwege feestje vieren.

En morgen is opa Paul jarig!! Alvast gefeliciteerd lieve opa en papa. We denken aan je!!

liefs van ons vieren

Share this Post

3 Comments

  1. Ik vind het zo bizar dat jullie nu weer onderweg naar huis zijn. We genieten zo van jullie verhalen. Dat gaan we erg missen, maar jullie vast nog veel meer! Geniet er nog even van en een goede terugreis. Liefs Steef

  2. Gefeliciteerd met broertje Opa Paul’s verjaardag. Hij is me altijd min10 jaar plus 17 dagen voor. (Als je begrijpt wat ik bedoel). Niet te veel truien aan hoor, want jullie moeten harden tegen het Nederlandse klimaat. Wij doen het nu met een licht zomerjasje over een vest of zo. Neem maar wat zomers weer mee.
    Helaas kan ik nog steeds jullie positie niet vastleggen. Paul moet me zondag maar even helpen.

  3. Gisteravond was mijn slaapkamer volledig verlicht door een hevige volle maan en dacht ik aan jullie, dat diezelfde maan ook jullie bootje verlicht!! Helaas is het hier nu weer zwaar bewolkt dus is de kans klein dat we dit moment gezamenlijk kunnen ervaren…wie weet morgen! Liefst eline xxx

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*