Mfransen/ May 26, 2013/ Mathroos, Rondje Atlantic 2012-2013/ 1 comments

Brr koud…
Vannacht hebben we liggen dobberen. Gelukkig hadden we stroom mee en gingen we nog met 1 knoop in de goede richting, maar we lagen te wachten op een windshift die ons betere wind zou brengen zodat we een ruimere koers richting Flores kunnen varen. Vroeg in de ochtend kwam die wind en was het voor het eerst sinds dagen bewolkt. Gelukkig trok het snel open en hadden we weer een heerlijke zeildag.

Rond borreltijd (die we trouwens overgeslagen hebben want we hadden net een heerlijke pineapple upsidedown cake gehad)zagen we een bui onze kant op komen. Snel de genaker eraf want de wind kwam eraan. En dan is het weer wennen. Na dagen zonder wind en weinig golven moeten we echt weer even wennen aan zeilen met wind en golven. De golven komen heel snel als er wind is, we worden weer lekker op en neer geduwd. Met de wind kwam ook d kou. We zaten met dikke truien te eten in de kuip. Lange broeken en alles moet weer uit de kast. Ik mis de warmte en de zon nu al… (heb echter geen recht van klagen, dat weet ik). Wind is goed, we speeren met bijna 7 knopen de goede kant op!

Koken was een beetje een uitdaging voor Mathieu, afwassen was mijn klus.

Maar de sfeer blijft prima aan boord. Vandaag hebben we met wasknijpers een stamboom gemaakt. Er zijn 64 mensen nodig op je te maken, werd mooi duidelijk zo. Wie zijn je opa en oma en hun ouders? Leuk hoor om de tijd te hebben om dit soort dingen te doen met de kids. En ze hebben reuze lol want ze zien het einde van hun school boeken nu heel snel dichterbij komen. “mama ik hoef nog maar drie lesjes spelling!”.

Share this Post

1 Comment

  1. Hebben jullie al plannen voor de route na de Azoren? Nog even de Med, of direct door naar de kusten van Schotland en de fjorden van Noorwegen. Jullie hebben het over koud, maar hoeveel graden is dat eigenlijk? Nu op de helft?

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*