Mfransen/ December 20, 2012/ Mathroos, Rondje Atlantic 2012-2013/ 6 comments

Gisteren hebben we Max’ verjaardag gevierd. Ookal zitten we op zee, het heeft hem aan niets ontbroken. Toegegeven, hij werd niet met een taartje wakker gezongen, maar met een kaarsje in een halve appel (de laatste..) maar verder was het op en top.
Hij en Mathieu hebben een geweldige taart gebakken, een citroentaart. Blind gebakken, zelf fonceerdeeg gemaakt, vulling au-bain-marie gemaakt. Respect en dat op een klotsende boot. En hij heeft natuurlijk de nodige cadeau’s gekregen, veel lego. Onze kleine man is weer wat minder klein geworden, altijd een bijzondere dag. ‘s Avonds na de gebruikelijke worstelpartij met de afwas (waarbij we soms helemaal op het aanrechtje liggen om de afwas daar te houden) werden we op onze eerste squall getrakteerd (een squall is een hele intensieve regenbui met vaak veel wind, overdag zie je ze duidelijk aankomen door de zwarte wolken, maar het was al donker) Zeil geminderd, alle luiken dicht en wachten wat er gaat gebeuren. De eerste viel mee, niet meer dan 35 knopen over dek. Daarna nog een paar gehad die ook meevielen, alleen erg veel regen. Is de boot ook weer schoon, al sinds Marokko hopen we op een bui…Helaas ontdekte Mathieu dat er een aantal kabels in de verstaging kapot zijn. Het z
ijn de twee onderstagen, Kapotte verstaging is het ergste wat je je kan overkomen (althans mast overboor door kapotte verstaging). Gelukkig onder controle, we halen Suriname wel zo.
Vandaag een rustige dag. We krijgen helaas stroom tegen, terwijl we nog 265 mijl van Paramaribo zitten. Het staat flink tegen en uiteindelijk besluiten we, nadat ook de wind is afgenomen en we nog maar 3 knopen vooruit gaan, de motor te starten. Max speelt de hele dag met zijn lego, Fien gaat naar de kapper (lekker kort), Roos maakt wat horren voor de muggen die er in Suriname zijn en Mathieu kookt. Oh ja en we tuigen onze minikerstboom op. Een beetje Kerst in de boot is leuk. Alhoewel we lopen te zweten in onze zwemkleding en het niet erg als Kerst aanvoelt!
Op dit moment moeten we 236 mijl. Met de hulp van de motor hopen we nog steeds de 22e aan te komen, maar wellicht dat het de 23 wordt.

Share this Post

6 Comments

 1. Vanmiddag bij Paul en Niset gelunched en jullie uitgebreid besproken. Sterkte met de laatste loodjes. Paramaribo here we come!

 2. Van harte gefeliciteerd, Max!! Het was wel een heel speciale, onvergetelijke en bijzonder mooie verjaardag voor je.
  Wat zullen jullie hebben gesmuld van de eigen gebakken citroentaart!!
  Nog even en jullie zijn in Suriname………land in zicht!!
  Een warme Prettige Kerst daar en ook alvast een Gelukkig, Gezond en Voorspoedig 2013!!
  Lang leve jullie indrukwekkende avonturen!!

 3. Sterkte met het laatste stukje. En dan opeens…. land in zicht! Hoe voelt dat? Bij ons is de kerstvakantie begonnen, even twee weken uitrusten en uitslapen. Ik hoop dat we volgende week weer een keer kunnen skypen, al ben ik aardig op de hoogte van hoe het met jullie gaat – meer nog dan wanneer jullie in Nederland zijn 🙂

 4. Fijn dat jullie al zo ver op weg zijn voor de oversteek, succes met de laatste mijlen richting Suriname! Ik vertrek vandaag met familie richting Frankrijk voor de kerst. Jullie hele fijne kerstdagen en alle goeds voor een mooi vervolg van de tocht in 2013! Groet Mirjam van Dijk

 5. Hé Max, gefeliciteerd met je verjaardag! Wedden dat je op al je volgende verjaardagen ook nog even aan deze terug denkt?! Gaaf hoor!!
  Groetjes
  Irma

 6. Wauw wat gaaf max, gefeliciteerd en dan zo’n bijzondere verjaardag…. Die vergeet je. Noooooooit meer! Liefs hvcrew

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*