Mfransen/ May 29, 2013/ Mathroos, Rondje Atlantic 2012-2013/ 3 comments

Het waaide flink en er was dus ook behoorlijke deining vandaag. Het was grijs en koud. De perfecte dag om de hele dag in bed te blijven dus dat hebben we gedaan. We hebben onze blues weggeslapen. Terwijl de boot met een hoog tempo in de juiste richting verder gleed, hebben wij een pyama dag gehad. Op de bank gelegen en niets anders gedaan dan lezen, slapen en spelletjes. Dat hadden we even nodig. Ik ben weer een stuk wakkerder nu ik op wacht zit!
En het is goed om te merken dat mensen met ons meeleven. Zo kreeg ik via Isis van de Sailaway tijdens het dagelijkse netje te horen dat haar opa ons een hart onder de riem steekt. Geweldig toch?

Gelukkig werkt het weer mee. De voorspellingen zijn dat we het lagedruk gebied wel over ons heen krijgen maar dat het geen tegenwind zal veroorzaken en dat we geen storm krijgen. Vanaf nu is het in een rechte streep naar Horta met halve wind. Ik weet, het blijft een voorspelling, maar tot nu toe komt deze aardig uit en ik hou me er graag aan vast. De zee is nu weer redelijk vlak en met 15 knopen wind gaan we ruim zes knopen vooruit. We hebben vandaag 145 mijl naar Horta afgetikt, heerlijk.

We hebben geen gids van de Azoren, dus ik heb eigenlijk weinig beeld van wat we gaan zien daar. Maar ik ben heel benieuwd want we hebben er mooie verhalen over gehoord. Dus op naar de overkant nog minder dan 1000 mijl te gaan. Nog even doorbijten!

Share this Post

3 Comments

  1. We leven mee met de dagelijkse updates. Alles sal reg kom!

  2. Slim, die pyama dag met spelletjes. Klinkt gezellig en lekker warm – en heerlijk dat jullie wisten dat de Mathilda in de goede richting aan het glijden was. De kids zijn wel een héél speciaal stel, hoor. Wow, om dit allemaal zo goed te doen. Het was JULLIE hartewens en zij hebben zich daar aan toe gepast op een manier die ik enorm bewonder! Petje af voor die twee “superkids”.

  3. Nog een weekje?! Zal niet meevallen om weer vaste grond onder je voeten te hebben. Zit je nog dagen te schommelen als je op een terrasje naar je boot kijkt.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*