Mfransen/ May 30, 2013/ Mathroos, Rondje Atlantic 2012-2013/ 2 comments

Tjonge we zijn al weer twee weken onder weg. Het voelt niet zo op dit moment. Vandaag was een OK dag, de wind draaide, we hebben een paar keer gegijpt om de wind te zoeken. Het is niet veel, we gaan niet hard en hebben weer stroom tegen. Maar het blijft in de goede richting gaan dus we hopen wel binnen een week op Faial aan te komen.

Vandaag was kinderdag volgens onze oversteek-kalender. De kids hebben daar op verschillende dagen thema’s opgeschreven en vandaag was kinderdag. Wat dat dan wel was vroegen wij ons af. Ze wilden ontbijt op bed (makkie want dat krijgen ze elke ochtend; hun bed is ook de bank bij de tafel..), bepalen wat we gingen eten en leuke dingen doen. We zijn natuurlijk wel met school begonnen. Nog een paar lesjes en het schooljaar is af, dan moet ik andere dingen gaan verzinnen.

We hebben ook het ‘minder dan 1000 mijl te gaan’-feestje gevierd. De kids hebben wat nieuwe spelletjes en puzzelboekjes gekregen om de laaste maanden mee door te komen. En we hebben snoepjes tevoorschijn gehaald. Eigenlijk eten we die zelden, maar nu was het erg lekker. Avondeten was BB met R (komt uit Suriname; bruine bonen met rijst). Een handige maaltijd (rijst, ui, paprika (uit blik), bruine bonen en knakworstjes) want we zijn door de verse groenten heen. Er zijn nog twee pompoenen, aardappels en twee kolen over..

We dobberen nu wat, de kids liggen in bed en gaan de nacht in. Ik ben verslaafd aan de serie ‘In therapie’ en kijk elke nacht een paar afleveringen. Na vannacht ben ik er doorheen… jammer. Verder lezen we veel (‘wij zijn ons brein’ van Swaab aan het lezen. Leuk mijn hele studie komt weer terug) en als we moe zijn gaan we slapen en zetten we de wekker om de 15 minuten. Dan kijken we even of alles nog goed gaat en of er andere schepen zijn. We hebben in de afgelopen twee weken 2 vrachtschepen heel ver weg gezien en twee zeilschepen iets dichterbij, geen echte drukte dus.

Mathieu heeft de eerste wacht, ik ga een paar uur slapen. Fijne dag jullie allemaal!

Share this Post

2 Comments

  1. tjonge al weer twee weken onderweg, wat gaat dat hard en nog een week te gaan! En als je ligt te dobberen gaat het niet hard. Wat zal het bijzonder zijn om over een poosje weer eens land te zien. Fijn te lezen dat de kids zich goed vermaken en jullie dus ook. Nog een hele goede reis met juiste wind, geniet ervan. Hier begint het langzaam iets meer lente te worden, heerlijk hoor! het is niet koud meer. Wij zijn bijna klaar met de kajuitplanken, van het weekend gaat het restant er weer in en de trap heb ik ook nog een paar lagen lak gegeven, kan die er ook weer tegen. Rest ons niks anders dan de motor te starten en wie weet volgend weekend ff lekker naar buiten. Beetje voorbereiden op de vakantie, die is zoals het er nu naar uit ziet in juli, week of 4. Hey de groetjes en tot mailsssss

  2. hoi jongens,
    wat heerlijk dat het zo fijn gaat. het blijft heerlijk om jullie zo te volgen. Raar he, dat de tijd zo vliegt…………..geniet van het uitzicht, het weer en elkaar.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*