Mfransen/ December 22, 2012/ Mathroos, Rondje Atlantic 2012-2013/ 6 comments

Heerlijke dag, nog 69 mijl te gaan. Bezig met opruimen, wassen (boot en onszelf), lezen en liggen in de zon. We bereiden ons weer voor op de actie van de wal; (kerst)borrels, boodschappen doen, toerist spelen. Ik doe de laatste actiepunten voor school,maak foto’s van alle toetsen die Max en Fien gemaakt hebben de afgelopen weken. Dan staat alles klaar voor als we internet hebben en ik het opstuur. Ook Fien is nu klaar met school(‘ik heb een hekel aan rekenen, dus ik maak het niet af…!’). De boeken kunnen voor drie weken weg. Twee weken kerstvakantie en een extra week die ze vooruit gewerkt hebben onderweg.
Mathieu regelt van de snelheid van de boot zodat we morgenochtend bij de ton van de Suriname rivier zijn. Niet eerder want dan is het nog donker en niet te laat want we willen er wel zo snel mogelijk zijn! De boot wiebelt vandaag wel erg, ik zal toch wel heel blij zijn als ik weer op vast grond sta of op een rustige ankerplaats lig..
We merken dat we in de buurt van land komen, er is ineens weer wat te horen op de marifoon (na 2 weken stilte is dat wel gek), we zien weer boten (vandaag 4 tegen de drie die we in de weken daarvoor zagen) en we zien meer vogels. Maar we zien nog geen land. Land in zicht roepen kan pas morgen als het licht wordt denk ik. En laat ik nou de wacht bij zonopkomst hebben!

Share this Post

6 Comments

 1. Pas op dat je niet strand. Hoera, jullie zijn er. Je ziet de kust toch al wel!!

 2. Je hebt geen idee hoe gaaf het is om dit te volgen en te lezen. Succes met het laatste stuk en geniet van het eerste verse fruit als jullie aan land zijn.

 3. wow, jullie zijn er bijna. Heb net jullie oversteek verhalen gelezen. Tof hoor! Fijn om te horen dat het zo goed en soepel is verlopen. Wat zal dat heerlijk zijn om nu weer land te zien. Geniet ervan en fijne kerstdagen in Suriname. lijkt me grappig dat je weer even nederlands kan praten. x erika

 4. Gaaf! jullie zijn er bijna, wat een prestatie! heb gisteren nog met mijn kinderen op de kaart gekeken hoe jullie zijn gevaren: heel veel blauw! iedere dag lees ik jullie berichtjes. Ik verbaas me er over dat jullie zoveel op jullie boot kunnen doen. Jullie bakken de heerlijkste taarten en steeds komen er weer nieuwe dingen tevoorschijn, zelfs kerstspullen??? Benieuwd hoe het met de zeebenen op land gaat. Veel plezier! liefs Yvonne

 5. Jullie hebben toch wel, na deze Speedy Gonzales- achtige overtocht, kunnen genieten van de rust en stilte ( niet slechts over de marifoon)? Kreeg van de week de indruk dat jullie aan het opjagen waren. Nee toch?
  Geniet straks van Suriname, en kijk uit; ze rijden daar links.

  1. Hi Rene-Marcel
   Don’t worry we hebben genoten en niet gejaagd. Liggen nu voor anker in een stortbui, ook daar genieten we van!
   Hoe is het met jou?
   Groeten van de crew

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*