Mfransen/ May 31, 2013/ Mathroos, Rondje Atlantic 2012-2013/ 3 comments

Vandaag een zeil en dobberdag. Afgelopen nacht rond middernacht ging de wind echt uit. Samen met de Dixbay besloten we te gaan dobberen want de wind zou van achter ons weer opkomen. Maar we werden door de golven zo heen en weer gesmeten dat slapen aan boord eecht geen optie was. Dus we hebben de motor aangezet en met een klein vaartje was het wat draaglijker. Rond 4 uur ‘s ochtends waaide het ineens 15 knopen. Snel de zeilen erop en de motor uit. Daarna hebben we nog een paar keer gewisseld tussen zeilen en de motor. Het is het allebei net niet. Gelukkig was dit weer voorspeld en volgens de voorspelling kunnen we morgen weer zeilen.

Mathieu heeft speculaaskoekjes gemaakt met het deeg dat Mathieu en Fien gisteren gemaakt hadden. Erg lekker. Naast een goede kok is Mathieu ook een verdienstig adviseur op gebied van technische zaken aan boord. Hij heeft regelmatig contact met de Dixbay bij wie de stuurinstallatie het deels begeven heeft. Dat is nu goe dopgelost maar er moeten wel wat nieuw onderdelen uit Nederland komen. En ook de Sailasway belde met een vraag. Ik ben wel trost op Mathieu dat hij door zelf zoveel aan onze eigen boot te klussen zoveel weet.

Inmiddels is het nog te varen aantal mijlen onder de 800 gezakt, het gaat nu snel. Het is ook maar goed dat we nu ook nog niet op Horta te zijn want er is geen plek in de haven (alle boten die meedoen aan een groet race-oversteek (de ARC) liggen er) en het is er klote weer net als in Holland. Dus we wachten lekker tot het er heerlijk weer is haha.

Share this Post

3 Comments

 1. Hallo Zeebonken!

  Hier Moordrecht weer…
  Hoe gaat het met jullie?
  Al zin in slecht weer? Ik zit jullie foto’s te bekijken en dacht dat ik naar
  Anzichtkaarten zat te kijken… Tot ik roos en fien herkende, lekker aan het snorkelen!
  Wat een reis zeg, prachtig!!! En ook zo druk in die baai, wat een boten nog…
  Groetjes aan fien en max! En tot gauw
  De “cruise-jes”

 2. hoi Fien

  we hebben juli foto`s gezien en we vonden ze erg leuk!!!
  en olivia slaapt bij mij en dat is ook heel leuk. we schrijven nu de brief en het is nu 9 uur en hoelaat is het bij jullie?

  nog een goeie reis!!! doei

  groetjes Myrthe en Olivia

 3. Jullie hebben tot nu toe in ieder geval beter weer dan mijn vriend David die vorig jaar met de ARC overstak. Troost, het weer hier wordt beter.en de ARC moet verder naar Portugal.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*