Mfransen/ June 1, 2013/ Mathroos, Rondje Atlantic 2012-2013/ 3 comments

We vinden dat we al wel lang op zee zitten. De oversteek naar Suriname was 16 dagen, daar hadden we nu al weer grond onder de voeten. Toch is het goed te doen, we kunnen goed met elkaar overweg in die kleine ruimte. Ruzie hebben we eigenlijk alleen als de kids tijdens het eten zitten te klooien en het bord door een golf omgaat oid. Kortom, we houden het prima vol totaan Horta.

Vandaag hebben we wind pal van achteren, dat was vanochtend even zoeken naar de juiste zeilvoering. Na eindeloos geklooi maar gedaan wat we op weg naar Suriname ook deden, de fok uitbomen naar de andere kant. Zo ging het de hele dag goed en gaan we hard! We hebben ook nog eens stroom mee dus we zijn blij. We proberen zo hard mogelijk te gaan om de wind stilte die over een paar dagen voorspeld is voor te blijven. Afstand vandaag 120 mijl en de afstand tot Horta is nog 570 mijl.

De boot ligt op deze koers vrij plat dus we hebben alles lekker schoongemaakt. Heerlijk gepoetst, gelucht en zoveel mogelijk de raampjes open. ok hebben we de klok twee uur vooruit gezet. Het tijdsverschil tussen St Maarten en Horta is vier uur. We hadden de klok eerder al een uur vooruit gezet en nu ineesn twee uur, het laatste uur pakken we in Horta er wel bij.

De Dixbay ving aan het einde van de dag een hele grote tonijn. Dus we proberen bij ze in de buurt te blijven zodat we morgen nog een stuk vliegende tonijn kunnen vangen, zou lekker zijn! Onze lijn hangt elke dag in het water, maar we vangen niets… Het eten worst steeds meer blik, maar Mathieu weet het nog steeds lekker klaar te maken!

Fijna dag allemaal en tot morgen. Liefs Roos

Share this Post

3 Comments

  1. Nou, ik vind dat jullie toch maar goed vooruit komen, ondanks dat de wind zo nu en dan niet helpt. Blij dat jullie vandaag plat lagen met die wing in wing course. Gaat altijd lekker hard zo met die duw van achteren. Succes!!!!

  2. Leuk om de verhalen te lezen en fijn voor jullie dat de wal weer in zicht komt! We zijn op vakantie in Frankrijk en het blijkt dat we in de buurt van Fresselines zitten, erg leuk hier! Succes met de laatste loodjes…..

  3. We zijn er bijna, we zijn er bijna…! De Hokulea is net vertrokken uit Hawaii — heel tof: http://hokulea.org/ Oh, en als je mijn vriendin in Faial wil opzoeken, moet je mij vertellen en geef ik haar email/tel door.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*