Mfransen/ June 6, 2013/ Mathroos, Rondje Atlantic 2012-2013/ 5 comments

De dag begon depri omdat er geen wind is en we de motor niet willen starten om sneller dichterbij Horta te komen. Gisteravond hebben we de motor nog aangehad, maar we hoorden toch vreemde tikken en toen het vermogen terugliep hebben we hem uitgezet. En we gaan hem voorlopig niet meer aanzetten.

We hebben heerlijk geslapen, Mathieu de hele nacht door en ik ben alleen om het uur even gaan kijken want we lagen toch te dobberen. We zijn lekker bijgeslapen zo zonder wind en deining. Maar goed na een depri start zijn we er wel uit, het is goed zo. De sfeer is erg goed, we vermaken ons nog wel een paar dagen extra. We hebben genoeg eten en drinken aan boord dus ook daar geen probleem. En als we er zijn hebben de kids hun school helemaal af.

De enige uitdaging is onze electrische huishouding. De accus waren al best leeg en nu kunnen we die met de motor dus ook niet meer opladen. Dus de koelkast is uit en alle andere dingen die we niet nodig hebben. Gelukkig zijn al onze lampen led, dus ik zit nu niet in het donker. En lang leve de oplaadbare lampen van Ikea!

Een keer per dag hebben we contact via de SSB met de Dixbay en Jan van Gent, zij geven ons info over het weer en wij laten ze weten hoe het gaat en waar we zijn. De Dixbay is morgen is Horta en zal ons daar opvangen. Met wat andere boten mailen we dus genoeg hulplijnen mocht dat nodig worden.

Dus geen nood, we moeten alleen geduld hebben. De laatste ultime test in het onthaatsen zullen we maar zeggen. Onze dagafstand vandaag was 31 mijl. Maar morgen gaat het weer waaien en kunnen we weer een gat slaan richting Horta. Nu nog 182 mijl te gaan, we vierden een feestje toen we door de 200 heen gingen.

Alles is nu weer rustig aan boord, iedereen slaapt. Ik lees het boek Beagle Dagboek van Dirk Draulans. Fantastisch boek over een mooie zeereis. Want dat zijn we ook nog steeds aan het maken en elke dag met elkaar op deze mooie zee is een cadeautje!

Fijne dag allemaal Roos

Share this Post

5 Comments

  1. Wat zou ik graag een boekje lezen de hele dag door 😉

  2. Fantastisch, hoor, hoe jullie door de tegenslagen heen werken met alsmaar het leuke toch nog te blijven zien en waarderen. Maar dit is dan ook een “trip of a lifetime”, dus blijf genieten! Ik neem m’n petje af voor de kinderen, die kennelijk ook met plezier alles opvatten. Fijn dat school af zal zijn. Good for them!!

  3. waarschijnlijk zijn jullie de kids nu de allerbeste levensles aan het geven, welke de meeste kinderen nooit krijgen: neem het leven zoals het komt en maak je niet druk over dingen waar je geen invloed op hebt. dit zou je thuis nooit zo duidelijk kunnen overbrengen. vooral fien zal hier nog flink profijt van hebben. en jullie ook…;)
    heerlijk, geniet! dan doen wij dat ook van jullie berichtjes!

  4. Wat kan ik nog toevoegen aan de woorden van Luuk en Jorindel? Niets!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*