Mfransen/ June 7, 2013/ Mathroos, Rondje Atlantic 2012-2013/ 6 comments

Weer een heerlijke dag op het water. We hebben ons niet teveel met de snelhied bezig gehouden anders dan dat we wel probeerden steeds zo snel mogelijk te gaan met de weinig wind die er was. Doordat er zo weinig wind is, is het wel aangenaam aan boord. De kids hebben vandaag CITO-toetsdag gehad. Spelling, rekenen, woordenschat, etc. We hebben alle test gedaan.

We hebben 80 mijl afgelegd, nog 102 te gaan. Ik weet niet of we dat morgen gaan halen, de wind is nu gedraaid waardoor Horta niet in een rechte lijn te bereiken is. Nou ja we zien het wel, morgen of overmorgen… We willen er allemaal graag zijn, maar zijn ook nog niet uitgekeken op die immens grote zee en alles wat erin leeft. We zagen vandaag weer veel dolfijnen. horen ze door de huid van de boot heen roepen. Geweldig om ze dan weer een tijdje om de boot heen te zien springen. Algelopen nacht hebben zowel Mathieu als ik een hard spuit gehoord, harder dan die van een dolfijn, maar we zagen niets. De maan is weer verdwenen, naast de boot is alles zwart.

Nou fijn dag allemaal, zodar we er (eindelijk) zijn laten we het weten en kunnen we ook eindelijk al jullie reacties gaan lezen! Liefs Roos

Share this Post

6 Comments

 1. Duim duim duim hoop dat jullie er snel zijn…
  En dan…. IJsjes, patat of ……
  Fijn dat het zo goed gaat. Hier hebben de kids nog 6 weken school. Eindelijk hebben we heerlijk weer. Charlotte loopt de 10 km van de avondvierdaagse met haar klasgenootjes, de boys hadden niet zoveel zin.
  We lezen elke morgen in bed jullie verhaal en kijken uit naar de volgende mail.
  Die harde spuit midden in de nacht heeft hier de fantasieën over grote walvissen, orka’s of …. naast je boot te weeg gebracht. Fijn dat alles zo goed gaat! Knuffels xx

 2. Het blijft toch heerlijk om die verhalen van jullie te lezen. Wat is het toch bijzonder wat jullie doen en mee maken!!! Dikke kus!

 3. Geniet nog van het laatste stukje!!!
  Vee liefs, Juf Tess

 4. Poeh! Jullie geduld wordt wel op de proef gesteld met deze dagafstanden. Knap dat jullie dat zo positief doen! Leuk om jullie berichten steeds te lezen. Het lukt mij nog niet om jullie op 8101 te ontvangen, onze SSB is misschien nog niet optimaal. Wellicht lukt het ons om tussen Azoren en UK mee te luisteren. Fijne tijd nog!

 5. O jongens jullie zijn er nu echt bijna! De kids hebben de avond4daagse gelopen en ook Citotoetsen gehad. Na vandaag hebben ze een week vakantie en dan is het nog 5 weken tot de zomer vakantie. De zon schijnt heerlijk en daar genieten we volop van. Dit weekend vieren we Florians verjaardag. Veel plezier met de eerste voet op vaste wal, zal ook wel weer even wennen zijn. En geniet van de ijsjes en patatjes! Hoop dat we gauw weer kunnen skypen en ik zal jullie dagelijkse updates wel missen, wat moet ik dan nu doen als ik wakker word 🙂 Xxx

 6. Nog heel veel succes met de laatste loodjes!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*