Mfransen/ June 7, 2013/ Mathroos, Rondje Atlantic 2012-2013/ 8 comments

Land in Zicht!!!
en nog meer oefening in geduld…

We zien al vanaf 11 uur vanochtend land. Een hoge berg midden op het eiland, duidelijk te zien in de wolken. En sindsdien komt die berg tergend langzaam dichterbij, maar hij komt dichterbij! We zijn er bijna we kunnen het land bijna ruiken. We zien steeds meer vogels (de afgelopen dagen eigenlijk al) dus alles wijst erop dat we dichtbij zijn.

Maar de wind is ons nog steeds aan het pesten, we gaan maar een knoop of 2-3, soms 4. We moeten nog 18 mijl totaan Horta (21 uur ‘s avonds) dus we komen sowieso in het donker aan. We werden vanmiddag al door de Ostrea opgeroepen, ze zagen ons al aankomen en wilden weten wanneer we er zouden zijn. Zij gaan morgen weer weg en wilden de aankomst nog wel even met ons vieren, dat wordt een latertje dan.

We vinden dit rustige einde aan onze reis eigenlijk wel leuk. We maken de boot alsvast wat in orde, we ruimen op en maken schoon. Als we er dan echt zijn kunnen we volop borrelen en kletsen. De kids verheugen zich op het liggen in een haven en het spelen met de kids van de Sailaway. Wij verheugen ons op ononderbroken nachten. En we hebben allemaal zin in een ijsje en patat.

We hebben allemaal een zelfgeknoopt armbandje om, een aandenken van onze oversteek. Ik ben erg trost op ons dat we dit zo goed gedaan hebben, 24 dagen in een kleine ruimte. En we kunnen ons niet herinneren dat we ruzie gehad hebben, al het servies is nog heel. Zelfs nu het einde zo gerekt wordt balen de kids wel maar ze passen zich goed aan. Mede dankzij de Pinkeltjes die we van andere boten geleend hebben, Fien heeft er 8 gelezen.

Zometeen roepen we de Dixbay op om te horen hoe het in Horta is. We weten niet of er plek is in de haven, een van de drukste havens ter wereld las ik net (maar dan alleen in deze twee maanden). Wellicht wordt het eerst een paar dagen ankeren voordat we in de haven kunnen. Nou ja we zien wel, we zijn er heelhuids gekomen (over een paar uur dan).

Als we internet hebben zullen we een filmpje maken van de oversteek en op de site zetten.

Alvast dank voor al jullie meeleven! Liefs Roos

Share this Post

8 Comments

 1. Wat ontzettend fijn om te leen dat jullie eindelijk over zijn! Heelhuids, helemaal super. Het is sowieso een heuglijke dag: ik heb de eerste BBQ vh seizoen erop zitten. Nu (laat) alweer 15 graden dus op het laatst bijna met min billen in de kolen, maar we hebben het gered. Jullie hebben mooi weer meegenomen…..dank dank! Geniet vd vaste grond, ander gezelschap, patat, vers fruit etc etc
  Liefs Lot

 2. Van harte gefeliciteerd.
  Jullie zijn met z’n allen heel goed bezig.
  Een fijne tijd in Horta!

 3. Hoera! Land ahoy. Heerlijk dat jullie er binnenkort zullen zijn. Ben erg blij dat er alleen dat potlood ongeluk even een probleem was.

 4. Knallen met die kurken. Een niet te geloven prestatie. 24 dagen met z’n vieren, golf op, golf af. Verheug me op de fotos en filmpjes. Proficiat!!!

 5. WAT EEN PRESTATIE! SUPER GEFELICITEERD!! Fijn dat jullie veilig aan land zijn. X Margoo

 6. Wat een geruststellend bericht. Ik ga de dagelijkse update en portie ‘spanning’ nog missen.
  Veel plezier in de haven!
  Inge

 7. Wat fijn dat jullie weer land in zicht hebben! ik vond jullie oversteek wel erg spannend deze keer. Iedere ochtend checkte ik meteen mijn mail even om jullie laatste nieuws te lezen. Wat een avontuur. Enorm veel plezier straks met de borrel frietjes en ijsjes. liefs Yvonne

 8. He kanjers, wat super gaaf! Wat een prachtige aankomst zo, veel plezier. Liefs

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*