Mfransen/ December 9, 2012/ Mathroos, Rondje Atlantic 2012-2013/ 4 comments

De derde dag van de oversteek is een heerlijke zeildag. De wind is nu al lang stabiel; 12- 18 knopen uit het noord oosten. We varen al bijna twee dagen zonder iets aan de zeilen te hoeven doen, dit is wat ze passaat-zeilen noemen. We gaan gemiddeld 6 knopen, heerlijk. Afgelopen etmaal 126 mijl afgelegd en nog 1633 te gaan. Als het weer zo door blijft gaan zijn we er over 11 dagen, maar daar durven we bijna niet op te hopen. Er staat nog wel een behoorlijke deining, dus af en toe moeten we snel iets vastgrijpen, maar daar zijn we inmiddels aan gewend. Onze zeebenen zijn inmiddels goed ontwikkeld.
De stemming aan boord is heel goed. Thieu en de kids hebben een lekkere cake gebakken. We lezen veel, de kids hebben de laatste restjes school van deze week gedaan. Het is heel rustig op zee, tot nu toe nog geen schip gezen. Daarom besluiten we dat het OK is om tijdens de nachtwacht ook te gaan dutten. We zetten de wekker om de 15 minuten en kijken dan goed rond. Er is geen maan, dus het is stikdonker, we zien de voorkant van de boot niet. De AIS staat op het alarm, dus mocht er een schip te dichtbij komen dan gaat er een alarm. Pas dan zetten we de computer aan om te kijken wat er is. (De computer vreet teveel stroom om de hele dag aan te staan.) Ook de automatische stuurinrichting kost teveel stroom, maar de windpilot doet het erg goed en die doet het op alleen de wind.
Elke dag om 20 uur hebben we via de SSB radio (het bakkie) contact met de andere nederlandse boten die oversteken. Dat is inmiddels een hele lijst; er staan ongeveer 15 op. Iedereen meld zijn positie, weerscondities en of alles goed gaat. Het is fijn om te weten dat we van elkaar op de hoogte zijn en hulp in kunnen roepen of advies kunnen vragen. Er luisteren ook wat mensen uit nederland mee die ook nog advies geven over het weer. Volgens hen blijft het weer tot ver volgende week zo, dat zou geweldig zijn!
Ik ga nu lekker slapen en neem om middernacht de wacht van Thieu over. Kopje thee, boek, koekjes en genieten van de rust. Groeten Roos

Share this Post

4 Comments

  1. Ik stuur de weather Gods alsmaar de wens dat ze alles zo goed houden voor jullie en dat die 1633 miles goed en fijn zullen worden gezeild.

  2. Mooie berichten! Hopelijk wordt de hele oversteek zo. Zet um op!

  3. Prachtig, en een beetje eng tegelijk. Spannend hoor

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*