Mfransen/ May 19, 2013/ Mathroos, Rondje Atlantic 2012-2013/ 1 comments

Dag vier was ook een rustige zeildag. Heerlijk zonnig weer met af en toe een wolkje. We varen nu zoveel mogelijk oost en lopen met gem. 9-10 knopen ongeveer 5,5 mijl per uur. Totaal vandaag 125 mijl. We moeten nog 1740 mijl tot de Azoren. We verwachten de komende dagen wel wat minder stabiel weer te krijgen waarbij we ook wel om een hoog (weinig wind) of een laag (veel wind) heen zullen moeten varen. Maar de afgelopen dagen waren een cadeautje.

Mathieu heeft verschillende keren beide vislijnen binnengehaald omdat we dachten dat er wat aan zat, dat bleek alleen een grote bos zeewier te zijn. Jammer…

Bericht van Fien:
Hallo allemaal, we zijn nu de oversteek aan het doen, dag vier is net afgelopen. In het begin vond ik het wel spannend, maar nu vind ik het wel leuk want het is lekker rustig weer. De golven zijn niet hoog en we gaan bijna niet heen en weer, dus je kan goed slapen. Overdag lees ik een boekje en doen we school. En we doen spelletjes op de DS. Vandaag heb ik met papa op het voordek gezeten om de genaker naar beneden te halen, dat was erg leuk. Ik had natuurlijk mijn reddingsvest aan en zat aangelijnd (ik ben geen hond, maar zo heet dat). Het wordt steeds wat kouder en op de Azoren moeten we al weer met wetsuits aan zwemmen!

Ik mis jullie allemaal heel erg. Groetjes Fien

Share this Post

1 Comment

  1. Lieve Fien,
    Fijn te horen dat het goed gaat. Stoer hoor aangelijnd als een hond;) de. Genaken binnen halen. Hier staat een aangelijnd bruin hondje naast me. De schapen hebben voor ons huis het gras opgegeten en lekker poepies gedaan. Vanwege de poepies zit Guus vast, weet je waarom…. Guus vind schapenpoep een delicatesse, niet te versmaden zo lekker. Vies hè! Aan de lijn zitten is best handig.
    Fijne oversteek wij gaan genieten van een dagje lekker weer, na heel veel kou en regen.
    Liefs uit Delfgauw, Charlotte, Thijmen, Olivier, Guus, Tjeerd en Martine

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*