Mfransen/ December 13, 2012/ Mathroos, Rondje Atlantic 2012-2013/ 8 comments

Dag zes is ruig. De zee heeft door de sterke wind behoorlijke golven die ons om de zoveel minuten de uiterste acrobatische toeren laat maken om de dagelijkse dingen te doen. Voor koken en afwassen heb je minstens vijf handen nodig. Voordeel is dat we lekker snel opschieten, we hebben nog 1218 mijl te gaan (van de 1890), vandaag het 1/3e feestje gevierd met de snoepzak van Opa snoep.De rest van de dag lezen we veel, slapen wat en de kinderen doen school en knustelen. Luisterboek van Thea Beckman, Kinderen van Moeder Aarde opgezet. Heerlijk, dat vond ik vroeger een geweldig boek. Thieu maakt bananenbrood want alle bananen zijn tegelijk rijp, o ndanks dat ik verschillende kleuren gekocht had, erg lekker.
Zo alles is klaar voor de volgende nacht. Het is stikdonker buiten zonder maan, hopelijk kunnen we wel mooie sterren zien. Net nog een vliegende vis gered door hem van het dek weer in het water terug te gooien, hij is niet een van die stumperds die we ‘s ochtends overal op de boot vinden. Veel liefs van ons allemaal!

Share this Post

8 Comments

 1. Klinkt als een bezige en enerverende tijd. Moi.
  Bananen ‘steken’ elkaar aan. Dus één rijpe in de buurt van een aantal onrijpe resulteert kort erna in alles rijp. Voilà, bananenbrood, lekker.

 2. Geweldig, wat een mooie berichten van jullie! Ook dag 6 op zee
  doet mij weer zeggen “CHAPEAU”!!
  Jullie beschrijven het zo beeldend, dat ik het allemaal voor me zie.
  Wensen jullie verder een hele voorspoedige goede vaart met veel mooie sterren!!

  Het ga jullie voor de wind,

  Wolfert en Geke.

 3. Hoi Mathieu,
  Heel boeiend hoor deze grote oversteek. Lijkt me erg spannend zo in de middle of nowhere dagen lang aan een stuk door. Veel succes en mooie ontdekkingen gewenst!
  Groeten,
  Björn

 4. Erg leuk zo jullie reis te volgen. Gisteren hebben we de europese collega`s van Mathieu (EWG) ook deze pagina laten zien en de positietracker. Hoewel Wenen erg mooi is, was iedereen het erover eens dat jullie het beter voor elkaar hebben 😉
  Behouden vaart!

 5. Mooi om jullie verhalen over deze spannende oversteek te lezen.
  Fijn dat het eerste deel zo voorspoedig verlopen is. Een goed vervolg!
  Groet Mirjam van Dijk

 6. Hihi goed kijken vannacht. Want er zijn vallende sterren. Hier is het bewolkt, maar waar jullie zitten kennelijk niet.

 7. We varen met jullie mee, als stiekeme verstekeling. Het voelt alsof we een klein beetje bij julllie aan boord mogen zijn. Dank jullie wel!

 8. Wat toepasselijk trouwens: kinderen van moeder aarde….. Dat zijn jullie nu zeker!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*