Mfransen/ May 21, 2013/ Mathroos, Rondje Atlantic 2012-2013/ 3 comments

Op zoek naar wind!
De wind is sinds gisterochtend echt helemaal weg, dus zeilen heeft geen zin. We motoren op lage toeren zodat we zuiniger zijn met de diesel. Op zoek naar wind, maar waar is een gok, de gribs (weerkaarten) geven niet echt een hele duidelijke oplossing. We overleggen veel met de boten om ons heen en hopen over een paar uur toch wel wat wind te krijgen. De Dixbay blijft in zicht en we trekken samen op. We zijn nog zuiniger met water voor het geval het lang gaat duren; we wassen af en douchen met zeewater. Naspoelen met een heeel klein beetje zoetwater om het leuk en lekker te houden.

Afgezien van het geronk van de motor is het prettig aan boord. We liggen recht en schommelen een heel klein beetje. We kunnen heerlijk op het voordek zitten waar we dan ook graag gebruik van maken, we maken er schoolwerk en hebben er vanavond gegeten. Dan is het genieten van mooie uitzichten over de oceaan, met prachtige stroperige pastelkleuren bij zons ondergang en koele kleuren bij zonsopgang. Zelfs iets gezien dat op een green flash lijkt bij de zonsondergang. De wereld lijkt inderdaad op te houden aan de horizon, je valt er zo vanaf…

Vandaag was spelletjesdag, urenlang monopoly gespeeld met de kids. Heerlijk dat dat kan, wanneer zullen we daar weer tijd voor hebben?

Share this Post

3 Comments

 1. oh hh jongens wat zaaaalig. Geniet, geniet, geniet. Voor jehet weet is de wind er weer en moet je hard aan de bak……….liefs hvcrew

 2. o, wat lekker om van de nood een deugd te maken. ook goed om te ankeren, zodat je in jullie gejaagde leventje over een aantal maanden weer tijd blijven maken voor elkaar?
  geniet er lekker van!
  liefs uit een natte, koude wereld!

 3. Beste Mathieu en Rosemarije en jullie stoere kinderen.
  Bedankt voor het mogen meelezen met jullie reis.
  Dat je het allemaal reuze naar je zin had was overduidelijk.
  Geniet tot de laatste minuut van je reis, en vergeet niet dat je het altijd nog weer kan herhalen als je dat wilt !!!!
  Dat helpt een beetje als jullie van boord gaan tzt.
  Een goede wacht en goede wind toegewenst.
  En de kinderen een onvergeetbare tijd, voor het leven.

  Wij de Southern Cross liggen nu in Trinidad, na de eilanden range weer mooi bevaren te hebben. Na onderhoud gaan we weer verder.
  Heel veel succes met alles, hou je goed, en bedankt.
  Mieke Koenraadt

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*