Mfransen/ December 13, 2012/ Mathroos, Rondje Atlantic 2012-2013/ 6 comments

Alweer dag 7 op zee. Het klotst vandaag ook weer lekker, soms grote soms kleine golven. We worden steeds handiger in omgaan met het eeuwige geschuif van alles wat je neerzet. Nog steeds varen we dezelfde koers op de genua, we vliegen met 6-7 knopen, de wind is nog steeds 18 – 26 knopen.
Het lijkt ook warmer te worden en in combinatie met de verschillende buien die we vandaag over ons heen krijgen is het plakkerig. Er komt erg weinig regen uit, dus we hebben nog steeds saharazand in alle lijnen en op het dek. We koersen nu op een grote regenbui af,wellicht dat we daar schoongespoeld worden. Bij de eerste regenbui rende ik heel enthousiast naar buiten om te douchen, maar er kwam niet genoeg regen. Dan maar een zoute douche op een hobbelig achterdek…
We zien weinig dieren. Bijna elke ochtend wel een paar vliegende vissen op het dek, en we zien af en toe wat vogels vliegen. Het lijken net zwaluwen, we vragen ons af wat ze hier zo ver van land doen.
De kids hebben een nieuwe hobby ontdekt; boeken schrijven. Ze schrijven hele stukken en leuke verhalen, vinden ze ontzettend leuk. Samen met school en lezen is hun dag (en de onze) gevuld. We proberen tegen de verrotting van de groente op te eten. Maar een paar van de dingen waarvan we verwacht hadden dat ze lang houdbaar waren hebben we helaas overboord moeten gooien. Gelukkig hebben we veel kalabassen ingeslagen dus we hoeven nog niet aan het blikvoer. Groeten van ons en tot morgen!

Share this Post

6 Comments

 1. Zo krijgt het begrip “Zeebenen” een ware betekenis voor jullie.
  We volgen de voortgang elke dag.
  Contact met de andere boten?

 2. Jeetje hee, wat een avontuur om de oceaan over te steken!
  Lees graag met jullie mee.
  Super dat Max en Fien zulke mooie boeken aan het schrijven zijn. Wanneer kunnen we de eerste uitgave hiervan op deze site verwachten?
  Op De Bras is alles mooi versierd voor de kerst; hebben jullie dit ook met de “BrasZee” gedaan?
  Veel liefs van juf Tessa

  1. LIeve juf Tessa,
   Het boek van Max is al af! We zullen eens kijken of we dat op de site kunnen zetten want het is een mooi verhaal over een paard. Fien is nog met de laatste hoofdstukken bezig.
   EN ja de boot is ook versierd, we hebben zelfs een kerstboompje aan boord.
   Max en Fien hebben extra goed gewerkt dus nu hebben ze drie weken Kerstvakantie, we gaan dan Suriname verkennen. Max kan niet wachten tot hij het oerwoud in kan!
   Groetjes bemanning van de Waltzing Mathilda

 3. Hallo zeebonken!
  Ik hoop dat je ons andere bericht ook nog hebt ontvangen, want die was speciaal voor fien van daan…
  Heel leuk om jullie avontuur te volgen!
  En wat jullie allemaal meemaken…zien jullie de andere ook nog steeds of, varen jullie allemaal een eigen koers?
  Geniet en hele fijne feestdagen, ben benieuwd of er nog een boom in het ruim gepropt is!? Gr uit moordrecht
  En hou jullie haaks!!

 4. Hé kanjers, we zijn zo trots op jullie! We varen mee, mijl na mijl…….ingedachten bij jullie liefs hvcrew

 5. Erg leuk en fijn om te lezen hoe het jullie daar vergaat midden op zee! Door jullie te volgen maken ook wij de raarste dingen mee. En inderdaad, wat doen die vogels daar zo ver boven zee? Hebben de kids dat al uitgezocht op “school”?
  Lieve groeten Stephanie

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*