Mfransen/ December 14, 2012/ Mathroos, Rondje Atlantic 2012-2013/ 4 comments

De zeegang begint ons (mij) een beetje te irriteren, ik ben bont en blauw en heb spierpijn van het vliegen door de boot. Bewegingen die je halverwege ineens moet omgooien om heelhuids ergens aan te komen, terwijl de boot je de andere kant op slingert. Vannacht was het slingeren war erger dan normaal en leek de boot soms uit elkaar te vallen, zoveel herrie maakte die. Weinig geslapen dus. Grk grnorg hoor je niets als je buiten zit, dus het wordt steeds aantrekkelijker om wacht te draaien. Vandaag hebben we uitgeroepen tot film-dag, de kids hebben er twee gekeken. Zij slapen gelukkig lekker en blijven goed functioneren en school gaat goed. Max doet dictee, taaltoets en een cito taalbegrip-toets.
Gisteravond nog wat bezoek gehad van vliegende vissen; twee wilden zelfs de boot van binnen bekijken en kwamen ook echt binnen. De eerste door de ingang, de tweede landde door het dakraam bij Fien in bed (best knap eigenlijk), gezellig zo’n flapperend slijmerig beest in je bed… De teller staat nu op 12 vliegende vissen. Jammer genoeg zijn ze niet lekker om te eten.
Vandaag hebben Max en Fien in de regen in de kuip ‘gedouched’. Er was meer regen dan gisteren, dus ze zijn weer lekker fris.
Toch las ik vanmiddag lekker rustig een boek in de kuip (wel goed vasthouden) en realiseerde me waar we zijn. Zo lang naartoe geleefd en nu maken we het mee. De zee is zo groot en ‘s nachts zo donker maar we zijn geen van allen angstig. Zelfs Fien die eigenlijk nooit op de bank in de kuip wilde/durfde zitten, alleen maar op de grond, voelt zich helemaal senang. En we zijn bijna halverwege, nog maar 17 mijl te gaan tot de helft dus als het weer zo blijft zijn we ruim voor kerst in Suriname! Recht zo die gaat!

Share this Post

4 Comments

  1. Leuk, leuk. Die blauwe plekken kun je met eer bekijken. Fijn dat jullie halverwege zijn. Jammer dat de vissen die bij jullie binnen vliegen niet te eten zijn! Het zal wel onmogelijk zijn om zelf iets te proberen te vangen zo met dat heen en weer geslinger. Hebben jullie al gezien dat Kirsten en Tom een dochtertje hebben geadopteerd? Maar goed dat hij niet met jullie mee is gegaan! Ze zijn zoooo happy. Schattig kindje zo op skype te zien, en a.s. maandag zien we haar echt als we voor Kerstmis naar Hawaii gaan:)

  2. Diep respect! Niet vergeten dat je hiernaartoe geleefd hebt ! Dan waardeer je straks de gladde blauwe zee weer extra!

    Hg hvcrew

  3. Lieve allemaal!! Vandaag tijdens het opzetten van de kerstbomen (1 voor de kids, 1 meer gestyld :-)) vroeg Mees naar jullie. Wij praten thuis veel over jullie stoere overtocht. Daarna ontving ik jullie bericht over dag 8. Klinkt pittig maar gaaf dat jullie wel goed besef hebben van wat voor iets gaafs je aan het doen bent.
    Wij hebben net lekker geschaatst en steken nu rozig de haard aan. Tegelijkertijd proosten wij op jullie. Nog even volhouden lieverds en dan gaan jullie groots genieten. Dikke zoenen Goo

  4. Wat een spannend avontuur zo met ‘n vieren op een bootje midden op zo’n grote plas. Dank je wel voor de mooie ansichtkaart. Met dat schrijverstalent zit het wel goed.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*