Mfransen/ May 23, 2013/ Mathroos, Rondje Atlantic 2012-2013/ 2 comments

De afgelopen nacht was er een waarin we lekker konden zeilen. 60 graden aan de wind maakte we goede voortgang over een vrijwel vlakke zee. ‘s ochtends de Gennaker gezet waardoor met het lichte windje toch nog vooruit kwamen. De afgelopen dag hebben we 124 mijl afgelegd en we moeten nog ca 1700 mijl naar Flores.

Nadat Fien en Max kun schoolwerk afhadden was het tijd voor “knutseldag”. Al het gekleurde papier, karton, lijm en scharen werden tevoorschijn gehaald. Het resultaat was twee prachtige indianentooien.

Elke middag hebben we rond een uur of 5 contact met de andere boten die onderweg zijn. De lijst bestaat inmiddels al uit 15 boten waarvan positie en situatie aan boord worden doorgegeven. Gisteren was Roos de netcontroller – degene die alle boten oproept en aan elkaar praat – en werden alle boten opgeroepen om de vrouwen achter de radio te laten plaatsnemen. Met een paar uitzonderingen deden ze allemaal mee – alleen June van de Jan van Gent had een beetje rare kikker in haar keel;).

Inmiddels ligt iedereen op een oor en bekijk ik samen met Idris van de Dix Bay de laatste gribs – bestanden met weerinformatie – om te kijken wat de beste koers is. Is een dagelijkse routine aan het worden omdat op dit deel van de oceaan het weer snel kan omslaan. We hebben het tot nu toe redelijk rustig gehad maar als we iets verder noordelijk komen is de kans op een passerend lage druk gebied een stuk groter. Gelukkig krijgen we aan de onderkant de wind vanuit het westen en dat helpt ons dan wel weer richting de Azoren.

Zo ik geen m’n boekje pakken want die moet wel uit voordat we aan de overkant zijn (het beagle dagboek van Dirk Draulans)

Share this Post

2 Comments

  1. Fijn dat jullie vannacht konden zeilen en goeie afstand maakten. Hoop dat het zo blijft. ERG fijn dat we iedere dag kunnen lezen dat alles goed gaat!

  2. Heerlijk hoor, die prachtige verslagen…. Net een beetje of wij er ook bij zijn!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*