Mfransen/ December 16, 2012/ Mathroos, Rondje Atlantic 2012-2013/ 5 comments

Vandaag was het huttenbouwdag, zoals bijna elke dag een thema heeft. Fien geeft een impressie van de dag:
‘we hebben een hele mooie hut gemaakt. ik ga er in slapen. max en ik hebben een boek gemaakt maar dat van mij is nog niet af.’

En we zijn op de helft…we zitten onder de 945 mijl. We aten pannenkoeken bij het ontbijt en de kids kregen een ketting met een dolfijntje eraan om dit moment te gedenken. Mathieu en ik hebben ze een heel groot compliment gegeven omdat we vinden dat ze het super doen; ze passen zich moeiteloos aan hun nieuwe situatie aan. Ze helpen, doen hun schoolwerk, zijn gezellig en enthousiast. We vinden het erg gezellig zo met z’n vieren in onze cocon. Wanneer gebeurt het nou dat je twee weken met z’n vieren bent zonder dat je anderen tegenkomt? Wij konden het niet bedenken.

De wind is minder, we doen nog net 5 knopen, soms iets harder. We zeilen met een melkmeisje, plat voor het lapje, recht voor de wind; genua uitgeboomd stuurboord en grootzeil op de bulletalie naar bakboord (dus twee zeilen, elk naar een zijde van de boot). Minder wind op deze koers is niet goed voor onze snelheid. Zal je zien dat we over de tweede helft twee weken doen haha. De golven zijn minder, maar we slingeren niet minder.

De uitsmijter van de dag was een grote gouddorade die we aan de haak hadden. Een enorm beest van bijna een meter lang. Na een lange inhaalpartij van Mathieu spartelde hij flink en … kwam los! In gedachten waren we al allemaal lekkere dingen aan het maken van die heerlijke vis, maar helaas hij wist zich los te wurmen en wij blijven achter met de lijn en de aas. Gelukkig hebben we een foto anders gelooft niemand ons.

Een heerlijk dagje dus.

Share this Post

5 Comments

 1. Dat was een slimme gouddorade, net als jullie, die houdt van doorgaan!!
  Hoe dan ook………doorvaren!!
  Top prestatie van jullie allevier………..al over de helft!!
  Geniet er volop van, het is nog maar………………mijl!!

  Fien en Max, tzt wil ik heel graag jullie BB’s, Boeiende Boeken lezen.
  Hoe mooi is dat……….een ketting met dolfijntje!!
  Geniet van al die GMtjes, Geluk Momentjes!!

  We blijven hier in Vila Sol, Portugal, met jullie meevaren.
  Goede Vaart!!

  Geke.

 2. Ben zo benieuwd naar de golven met de aangepaste zeilstand, het voor de wind varen met de zeilen bak en stuurboord, de kids en jullie in je “notendopje”, de nacht fotos van het uitspandsel zal wel niet kunnen, hoogstens gefilmd. Jullie en vooral de kids doen het zo fantastisch!
  Jullie kunnen pas fotos uploaden als je in Suriname bent?

  1. Hallo lieve Hans
   We zijn net in Suriname aangekomen. We zien nu pas alle reacties oponze blogs, geweldig dat je zo meeleeft! We zullen de foto’s zsm uploaden, we hebben hier goed (en gratis) internet dus dat gaat lukken. Dikke zoen van ons allemaal en veel liefs aan je hele familie want die zie je vast allemaal met de Kerstdagen in aankomst!

   1. Wat een kerst! Hoe hebben jullie het zo uitgekiend.
    Hoop dat jullie kunnen uitrusten en genieten van je eerste Carabien Experience. Ik ben zeer opgelucht. Was steeds bang dat jullie in een school walvissen terecht zouden komen, grapje. Verheug me op de fotos.

 3. Erg nieuwsgierig naar eventuele foto’s. Fijn dat het met jullie viertjes alsmaar samen zo gezellig is! Jammer van die dorade. Kan me indenken dat zo iets vers een welkom dinertje zou hebben betekend.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*