Mfransen/ August 14, 2012/ Mathroos, Rondje Atlantic 2012-2013/ 6 comments

Gisteren zijn we van La Coruna naar onze eerste ria gevaren: het baaitje bij Laxe. Nadat we gisteravond na een dagje tegen de wind in hakken van het zonnetje konden genieten was het vandaag de hele dag regenachtige. Een goede dag om de Omnia oven te gaan proberen. Gekregen van Inge en Wouter dus bij ons aan boord “de  Inge en Wouter”.

De eerste poging was een brood. Met hulp van een “instructievideo” lukte het bijna als de meester zelf. het flimpje volgt…

Maar gelukkig maakte de “Inge en Wouter”z’n reputatie waar en produceerde een prachtig brood (en ook nog lekker ook). Na dit eerste succes kon een tweede maaltijd niet uitblijven. We hadden van andere vertrekkers al gehoord dat je heerlijke lasagna in de “inge en wouter” kon maken dus dat werd ‘s avonds meteen geprobeerd. Dat was zo lekker dat we niet eens een foto van de hele lasagna konden maken… Kortom “Inge en Wouter” bedankt. We gaan van dit pannetje nog heel veel plezier en lekker eten beleven!

This slideshow requires JavaScript.

Share this Post

6 Comments

 1. Hi familie Franssen! Jullie zijn alweer een maand geleden vertrokken, Carla, Ids en ik zijn 3 weken op Kreta nu en we kijken vandaag via de iPad op jullie website. Jullie zijn al flink gevorderd, we hebben de verhalen over oversteek golf van Biskaye gelezen, klinkt nogal heftig. Leuke foto’s trouwens. We zullen jullie volgen en reacties plaatsen, skypen kan natuurlijk ook, ik kan me voorstellen dat jullie niet hoeven te weten van de beslommeringen in de wijk, maar mocht daar behoefte aan zijn, dan schrijven we een dagelijkse column over de Brasacker. Ik kan verklappen dat de overvloedige regen tot een rijke flora heeft geleid, via de ande buren hebben we begrepen dat jullie huis inmiddels wordt bewoond, we zullen dat bij thuiskomst na onze vakantie zelf ontdekken, heel veel plezier en succes, we zullen de berichten in de gaten houden,
  Albert.

  1. Hoi Albert, Carla en Ids,

   Leuk van jullie te horen. Hoop dat de vakantie in kreta lekker veel zon heeft opgeleverd! Het lijkt ons leuk om af en toe wel te horen hoe het aan de Slangenwortel. Nu de vakantie bijna om is en de school weer gaat beginnen voelen wij ons ook steeds meer echte vertrekkers. Fien en Max willen gelukkig al weken beginnen met school maar de juf en meester zijn nog even vrij;) groetjes en liefs van Mathieu, Roos, Fien en Max

 2. Verbruikt de Inge en Wouter minder gas dan de oven of hadden jullie die niet? , HV crew

  1. HI Noemi, we hebben de Noemi’s ook aal veelvuldig gebruikt hoor! Het water is nu wat warmer aan het worden, dus we hebben sinds deze week zonder gezwommen (de wetsuits bedoel ik).
   En ja we hebben een over,m aar de “Inge en Wouter’ (de Omniopan) verbruikt veel minder gas, we verwarmen dan alleen dat kleine pannetje en niet de hele oven. We zijn u zes weken weg en hebben pas 1 gasfles leeg.
   Liefs Roos

 3. Fijn dat dat rare pannetje toch zo handig blijkt. Met schaamrood op de kaken denk ik aan ons ‘aanbiedingsfilmpje’… Haha, veel plezier ermee.

  1. Inge,

   Het is inderdaad een goede aanvulling op onze pannenset. Je kan niet geloven dat een pannetje zo als een oven kan werken. Iedereen die hem heeft is er ook erg enthousiast over.

   Grts

   Mathieu

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*