Mfransen/ July 12, 2013/ Mathroos, Rondje Atlantic 2012-2013/ 3 comments

We dwalen nu een paar dagen bij de Scilly’s rond. We ankeren op verschillende plekken. ‘s-Morgens vroeg met hoogwater halen we het anker eruit en varen we maximaal een half uur naar de volgende ankerplek. Dan zien we de rest van de ochtend het water om ons heen wegtrekken. Stranden worden meters langer, rotspunten komen ineens tevoorschijn, en hele zandbanken komen droog te staan. Met het mooie weer en mooie helderblauwe water lijkt het hier net de carieb, behalve dat het water wat kouder is dan!

De eilanden ( we hebben Tresco, Bryher en St Martins gezien) zijn schitterend. Na het ontbijt gaan we de kant op wandelen de hele dag, gisteren de hele dag op het strand. Als we wandelen dan lopen we over eindeloze wandelpaadjes door duinen, bossen, hei of langs het strand en langs kleine dorpjes. De dorpjes zijn klein maar heel schattig vol mooie bloemen. ook on de natuur groeien allerlei kleurige bloemen echt een genot voor het oog. Leuke tearooms en galeries! De mensen maken hier mooie dingen: sieraden, schilderijen, pottery. En overal hele vriendelijke mensen.

Gisteren waren we de hele dag op het strand van Trecso bij Old Grimsby. Er liggen heel veel grote schelpen en al snel maakten we mooie figuren in het zand. Het werd een groot kunstwerk met allerlei zeedieren en Waltzing Mathilda eronder! Alleen gekken en dwazen… Heerlijk om weer eens in je zwembroek rond te lopen, dat voelt al als heel lang geleden. We lunchten in Old Ruin cafe, erg lekker. Ze hadden er een schitterende muurversieringen van schelpen. Inspiratie voor thuis.

Vandaag waren we op St Martin. Na het verkassen hebben we op de bank onder een dekbed liggen lezen want het was erg koud. Toen de zon doorkwam zijn we aan land gegaan. Langs een verlaten hotel ( zullen we hier ons nieuwe project van maken?) en een atelier van een zilversmit die hele mooie sieraden maakt. Mooie armbanden met bedeltjes van allerlei schelpen. We nemen maar een kaartje mee want het is mooi en ikke wille hebben, maar kost slechts £ 300 hmm toch even niet.
We komen langs een bloemenkwekerij die over de hele wereld bloemen levert. Luchen bij Polreath tea garden waar we in een mooie tuin eten. We delen een soepje en een taartje, koken kunnen ze hier wel. In een galerie komen in gesprek met een dame die in Noordwijk gewoond heeft. Ze kennen Andre Kuipers goed, haar man heeft hem kennelijk overtuigd om voor zijn droom te gaan….

Bij een miniwinkeltje kopen we wat kaarten. Betalen lukte bijna niet want we bleken oud geld te hebben. Dat hadden we nog over van een oud tripje naar Engeland, maar dus nu niet meer geldig. Pinnen lukte daar ook niet en vlak voordat we met lege handen de winkel wilden verlaten, bedacht de dame zich. Ik ga morgen toch naar de bank, dus kan ik wel een briefje voor jullie wisselen. Slimme onderneemster!

Na een lange wandeling zijn we terug op het strand en komt het water weer omhoog. De bijboot ligt nog lekker hoog op het strand. We blijven nog lang schelpen zoeken en genieten van de zon.

De Scilly’s zijn echt een parel. We hebben ook geen deadline, geen vertrekstress, geen school en geen reparaties te doen. Morgen weer een ander eiland, we gaan nog proberen om met zeehonden te snorkelen, pas over een dag of drie gaan we richting Falmouth. Jongens dit is genieten met een grote G! We proeven de wind en de zon en het smaakt nog steeds goed.

Share this Post

3 Comments

  1. Leuk bericht! Fijn dat jullie nog steeds genieten.

  2. Als jullie daargaan wonen,Scillies, dan komen we op bezoek. Anders ook hoor! Je brengt Nico op allerlei ideen. Wat zien jullie er goed uit zo te zien op de foto’s. Mattieu ziet er uit als een andere vent.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*