Mfransen/ August 6, 2013/ Mathroos, Rondje Atlantic 2012-2013/ 0 comments

Ik blijf me verbazen over het weer en de zee. Zo grillig de ene dag, zo lieflijk de andere. Vandaag varen we met een rustig windje van Dover naar Sheerness.

Na een douche en ontbijt (voordeel van havens je kunt er weer heerlijk douchen, zelfs met warm water en dat voelt nog steeds als een luxe) zijn we gisteren Dover gaan bekijken.
Doel is Dovercastle bovenop de whitecliffs. Na verschillende kastelen (we hebben zelfs een English Heritage pas gekocht om op veel plekken gratis naar binnen te mogen) is deze weer totaal anders. Het is een enorm groot complex met zelfs een vuurtoren uit de Romijnse tijd. In het kasteel zijn kamers ingericht en lopen verklede acteurs rond die oa king Henry II en prinses Matilda naspelen. King Henry II heeft engeland met veel veroveringsdrift groot gemaakt (Helaas hebben zijn zoons nagenoeg alles weer berloren door onderlinge ruzie…) Maar de koning had vandaag een nieuw leger nodig.
De kinderen werden vervolgens uitgerust met een vechtuitrusting en leerden de vijand toe te schreeuwen en commandos uitvoeren. Ze gaan voortaan deel uitmaken van een van de legers van de koning!

In de heuvel waarop het kasteel staat zijn tallozen ondergrondse gangen die oa in WO II een grote rol speelden. Vanuit de paar ramen kan je Frankrijk zien liggen. Heel bijzonder hoe deze plek eeuwenlang een rol speelde in oorlog en landjepik.
Terug op de boot legden we de laatste stukjes in de 1000 st Avatar puzzel. Jippie na weken is hij af en kan de tafel weer weggeklapt worden.

Vanochtend zijn we om 7 uur de haven van Dover uitgevaren nadat we de verplichte toestemming aan portcontrol hadden gevraagd. Deze man(nen) houd elke scheepsbewegingen in de gaten want er komen hier aan de lopende band grote ferrys en cruiseschepen binnen. Buiten was het weer gelukkig een stuk rustiger dan toen we aankwamen gisteren. De motor moest zelfs even aan.

Het is weer een heerlijke dag op de boot, we doen spelletjes, kletsen en lezen. We bestuderen de boekjes van London; Fien heeft voor haar verjaardag nog een boekje van Lonely Planet voor kids over London gekregen van Paulien. We moeten strak gaan plannen om alles te kunnen zien!

Share this Post

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*