Mfransen/ July 8, 2013/ Mathroos, Rondje Atlantic 2012-2013/ 4 comments

Niet erg om dat zo te zeggen want het is nog steeds langer dan een gewone vakantie. Dus het voelt nog niet alsof we ‘snel’ naar huis gaan.

Vandaag hebben we heerlijk gewandeld op het eiland Tresco. Rustig en ruig, het dorpje vol mooie bloemen en oude britse cottages. We wandelen met de Mathiba en Sailaway het halve eiland rond en verkennen twee kastelen/ ruines. Uiteindelijk vinden we een grot, veel klimmen en klauteren en hartstikke donker. Aan het einde een zoetwatermeertje, heel spannend. Je hebt overal mooi uitzicht op de baaien, andere eilanden en rotspartijen, we zien allemaal leuke plekjes waar we ook nog kunnen gaan liggen. Het is hier heerlijk weer, de engelsen weten niet wat ze overkomt!

Borrel op de boot hebben we gebruikt om een planning te maken van de komende vijf weken. Op veler verzoek… Eerst een week genieten van alle kleine eilandjes hier op de Scilly’s. Het weer wordt de komende week door een hoge drukgebied beheerst. Dat betekent mooi weer en als we weg willen zouden we toch moeten motoren.
Daarna hebben we twee weken om de zuidwest kust van Engeland te bekijken. De laatste paar dagen van juli willen we met Paulien en Iban en de kids doorbrengen en Fiens en Felipes verjaardag met elkaar vieren. Zij zijn in de buurt van Lymington op vakantie.

Daarna gaan we door naar London. het lijktons geweldig om de thames op te varen en een paar dagen in hartje London te liggen. Daarna (al dan niet via Zeeland) terug naar Numansdorp. Daar komen we de 17e aug aan.

Twee weken om ons huis weer in te richten en ons weer klaar te maken voor het gewone leven ( de kids hebben fietsen nodig ed). Moet genoeg zijn…

Share this Post

4 Comments

  1. Dat klinkt ons als muziek in de oren, we hebben zo’n zin om jullie te zien! Keyhaven heeft een leuke haven, bij Hurst castle, daar is ook onze cottage. En Lymington is ook erg leuk, maar op de Solent staat heel sterke stroming.
    Met de boot de thames op is idd heel gaaf, er is een marina vlakbij de Tower. Heel vroeger heb ik dat gedaan 🙂
    Xxxx

  2. Vergeet ook niet even Bueley river op te varen, in dat dorp kan je ook briljant high tea doen. De Marina in Lymington heeft een superdeluxe sanitair voorziening (onder het mom van kost wat heb je wat…..) en Brighton vond ik boven verwachting gezellig.

  3. Geniet nog even lekker van het laatste ‘staartje’ (toch ook nog best lang, inderdaad :-)) van jullie prachtige reis! Wij zijn de 17e zelf nog op vakantie (t/m 28/7), maar Björn kan niet wachten om Fien weer te zien 🙂 Wij vinden het zelf zeker ook leuk om – tegen de tijd dat jullie een beetje geacclimatiseerd zijn – weer eens af te spreken om opnieuw van alle verhalen te kunnen genieten en gezellig bij te kletsen. Gr, Ilse

  4. En mijn verjaardag dan…. 😉 verjaarscadeau voor Fien ligt al te wachten! Mazzel dat jullie net het mooie weer in zijn gezeild voor engeland…hier is het nu ook heerlijk en ik heb in de planning dat dat tot minimaal eind september zo blijft!! (Voor jullie ook voor het acclimatiseren) wel apart zo weer de bewoonde wereld en dan zelfs zo’n grote stad klinkt goed jullie vijf weken planning..

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*