Mfransen/ August 23, 2012/ Mathroos, Rondje Atlantic 2012-2013/ 11 comments

Het is vandaag maandag 20 augustus, de dag dat de kids weer naar school moeten. De wekker gezet, voor het eerst in weken de kids wakker gemaakt en op tijd ontbeten. Voor het eerst sinds weken hebben we een deadline (nou ja behalve alle getijde deadlines ed). De school start om 9.30 uur. Na school vertrekken we uit Muxia en pakken we de portugese noord op. hengel uit, misschien eten we vanavond verse vis. Dit wordt de nieuwe werkelijkeid de komende maanden; op tijd opstaan, lesgeven en met de noordenwind naar het zuiden zeilen.

De afgelopen dagen hebben we gratis in de haven van Muxia gelegen. Alles was er behalve water. Er lagen veel nederlandse boten, tja gratis he? Het was erg gezellig de kids spelleden op de steiger en er was een heerlijke baai met helder blauw water. Toen de kids dat zagen hebben de staan springen van blijdschap! We hebben de berg bij het dorp, de Monte Corpino, beklommen. Onze kinderen zijn inmiddels volleerde bergtijgers en klimmen het liefst zonder pad over de rotsen naar boven. Geweldig, ik herinner me nog onze eerste wandeling in Engeland, toen waren ze niet vooruit te branden. Roos speelt kapper en knipt de haren van Mathieu en Max (die had eigenlijk besloten zijn haar het hele jaar niet te knippen maar heeft zich bedacht). En Mathieu duikt een badhandoek op die overboord gewaaid was. Vier wasknijpers is echt te weinig!

De volgende dag was erg regenachtig, een mooie klusdag. Mathieu ging met Jeroen van de Zeemuis het motorruim in. Er lekte koelvloeistof en dat moest verholpen worden. Voor vertrek hebben we al veel aan de motor laten doen en nu zijn we nog bezig… ik wordt er soms moedeloos van. Mathieu gelukkig niet en klust door Samen met Jeroen gaat het goed, ze kunnen goed sparren en vinden samen de beste oplossing. Al snel was de boot een grote ontploffing want onderdelen uit alle krochten van de boot waren nodig. Maar het is gelukt, het zijn bijna volleerde klussers, eh vertrekkers dus!

Ondertussen gingen de moeders de kids naar het strand om mosselen te plukken. Het was springtij en laag water, dus we konden de mosselen plukken die normaal onder water blijven, die zijn lekker groot. De rest van de dag hebben de kids met schepnetjes garnalen gevangen op de steiger. Dus aten we met z’n allen (8 volwassenen en 7 kids)  mosselen met friet (gehaald ineen grote pan bij een tentje aan de boulevard) en met toastje met garnalen. De zon brak door en het werd ineens heerlijk warm. En erg handig, de lege mosselen gooiden we zo weer in het water!

De volgende dag ging ieder zijns weegs. We lagen vijf dagen verwaaid met z’n allen, dat was erg gezellig. Nu trekt iedereen weer een eigen plan om de volgende ria’s te bekijken. En we komen elkaar vast wel weer tegen verderop.

This slideshow requires JavaScript.

Share this Post

11 Comments

 1. Wauw, hier doe je het voor!
  Geniet ervan, HVcrew

 2. Ik heb geprobeerd om jullie op marinetraffic te vinden, maar “waltzing mathilda” levert niets op. hoe vind ik jullie?
  Leuke fotos – kinderen zien er héél happy uit. Hoop dat school-op-zee ook leuk zal blijken te zijn.

  1. Luuk,

   Marinetraffic is niet heel betrouwbaar vooral als het internet wat minder wordt. OP onze website onder huidige positie kan je zien waar we zijn. Ik probeer dat bij te houden via de ssb.

   mathieu

 3. Ohhhh dat is ook toevallig; zo zag onze eerste schooldag er ook uit…?! WHoehahahaha! Wat klinkt het toch allemaal heerlijk relaxt: je eigen maaltje vangen en zo. Super!
  Dikke knuffel voor jullie allen!
  Groetjes, Wen

 4. Fijn schooljaar!!!
  Liefs, Juf Tess

 5. Superleuk, jullie verhaal en foto’s. Lekker he, eigen vangst eten. Wij hadden afgelopen weekend 5 makrelen gevangen net even boven de ‘bol’ (noorderhaaks). En lekker dat ze waren, heerlijk.
  Laten Roos en Fien hun haren wel groeien of mogen jullie mannen daar een mooie coupe in knippen??? ik denk het eerste.
  Geniet van de gunstige wind en relaxed naar beneden hoppen. Wij gaan dit weekend de 24 uurs zeilen met buren uit de vorige jachthaven maar het gaat regenen en hard waaien, we gaan het meemaken. We hebben er wel zin in. Een goed weekend, want dat gaat wel weer meedoen in jullie nieuwe ritme van school toch? Groetjesssss vanuit Den-Helder

  1. Hoi Petra,

   Succes met de 24 uurs. Jullie krijgen de restanten van Gordon over jullie heen dus daar zit wel lekker wat wind in. Wij hebben daar vandaag een staartje van (en dus regen en zuidenwind) maar morgen is het weer beter.

   Wij wachten overigens nog steeds op onze eerste vangst. Waar vangen jullie makrelen mee?

   Mathieu

   1. Wij vangen makrelen met een plankje en pater noster erachter. Dat plankje heeft een bepaalde schuine hoek waardoor het onder water gaat, de pater noster heeft 5 haken en soort veertjes eraan, dus er kunnen er 5 makrelen tegelijk opspringen, hebben we 1 keer gehad boven Lauwersoog! Tot een snelheld van 4 a 5 knopen zwemmen de makrelen er nog wel achteraan anders doen ze geen moeite meer. Succes met vissen, we horen het wel of het lukt.

 6. Lieve Thieu en Roos + kiddo’s
  Tja, dan kom je terug uit Sri Lanka en dan is iedereen natuurlijk superjaloers. “Mooi zeg, zo’n tropisch eiland.” “Heerlijk warm zeker?”. Ja het klopt. Heerlijk warm, heerlijk eten en hoewel echt weer hard gewerkt (er zitten toch altijd een paar notoire zeikerds in zo’n groep – ik zal jullie de details besparen…) ook heerlijk genoten!!
  Maar ik ken een paar mensen, die nhet ook wel even heel helemaal topperdetop voor elkaar hebben, zeg!! Tjonge jonge wat een heerlijke verhalen allemaal!! Nu is het mijn beurt om jaloers te zijn! Jaloers, maar niet afgunstig.

  Hier in Nederland is het echter (nog) wel goed terugkomen. Heb afgelopen weekeind heerlijk met Frank bij 37C gevaren. Wat temperatuur betreft geen verschil met Sri Lanka en moet een mens anders met die hitte. Heerlijk en nog meer caramel-kleur op mijn toet (bruin worden doen we niet aan he, daar krijg je maar rimpels van… en met 40 in zicht voor ons beide Roos…)

  Anyway wat ook nog wel even leuk is om te weten is dat Eijk en ik een reis hebben gepland!! Eerst naar Bangkok (2 okt) en dan samen Noord-Thailand en Laos bekijken. Daarna (18 okt) door naar Singapore. En daar ontmoeten we Moon!!! Hoe leuk is dat?? Die heb ik 2,5 jaar niet gezien. Vanuit Australie is het voor haar ‘maar’ 5 uur vliegen en ze kon het regelen met Sito en kids dus gaan we daarna met drie naar een tropisch eiland voor de kust van Singapore.
  Zoooooooo’n zin in, zoals jullie zullen begrijpen.
  Daarna vliegt Eijk terug en vlieg ik door naar Colombo. Tijd zat, ik ben toch id buurt en verslaafd dus op maar weer naar Sri!!

  Tot slot nog even de mededeling dat we afgelopen maandag bij een hoogzwangere Buts id tuin hebben gezeten om haar 40e verjaardag te vieren. Met nog een week te gaan voelde Butsie zich goed genoeg om nog een taart te bakken (!!) en koffie/wijn te serveren. Leuk om elkaar (Ka L,Claar, El, Eijk en Buts) weer efkes te zien na alle zomervakanties.

  Lieve allemaal, ben blij om te lezen dat het zo toppie met jullie gaat! Heel veel genieten van jullie once in a lifetime.
  Tot snel.
  Liefs Lot

 7. Nou, jullie eerste schoolweek zit erop, net als bij ons op De Bras. Bij ons was het lekker druk, maar het begint alweer te wennen. Ik hoop dat jullie eerste week net zo leuk was als die van ons :). Enne je weet het, als er vragen zijn…
  Jullie reis gaat een vast onderdeel uit maken van onze sova-groep De Dolfijnen (hoe toepasselijk wil je het hebben!), de groep waar Fien straks waarschijnlijk bij terugkomt, en de familiegroep Mens en Getal. Ik ben nog bezig met het precieze ‘format’ (waar zitten ze nu, zoek eens uit wat ze allemaal zouden kunnen zien, keertje skypen, mailen, etc), maar we zullen jullie binnenkort dus met regelmaat ‘lastig’ gaan vallen :). Als jullie nog ideeen hebben, dan hoor ik dat natuurlijk graag! Tot gauw dus.

  Gr. Nicole

 8. Fijn om weer bericht te kunnen lezen. Leef met jullie mee!
  Mijn am. vriend is in Porto Ercole aangekomen. Verleiding is groot om het vliegtuig te pakken………

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*