Mfransen/ August 13, 2014/ Mathroos/ 0 comments

Met behoorlijke wind vertrokken we vroeg richting vasteland. Eigenlijk wilden we nog naar Vlieland maar de weersvoorspellingen waren niet goed en met nog een week te gaan moet we ook nog maar huis komen. Dat is wel een nadeel van zeilen: stress om op tijd thuis te komen.
Met een bange Fien op de vloer van de kuip en een vervelende kettingreactie in de badkamer (deurtje klapt open tegen de kraan, die gaat lopen terwijl ik de afsluiter vd afvoer dicht had gezet, dus al het water liep eroverheen en verdween in de bilge onder de vloer, grr) begon het goed. Na een tijdje dweilen moest ik echt naar buiten. Misselijk! Het ging snel over en ook Fien werd rustig met wat muziek in haar oren.
Het ging wel hard en we waren snel in de sluizen bij Kornwerd en daarna op het IJsselmeer. De eerste haven gepakt: Makkum. De gemeentehaven ligt tegen het dorp aan en daar liggen we goed. Laat die storm nu maar komen. Ons te koop bordje doet het ook goed zo vlak langs de kade, er komt een geinteresseerde duitser op ons af.
We wandelen door het lieflijke dorpje en doen boodschappen. Op de boot warme chocolademelk met slagroom en friese koek, hmmm. Buiten trekt de wind flink aan en regent het, de kids kijken film terwijl Mathieu en ik in slaap vallen…

20140813-084839.jpg

Share this Post

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*