Mfransen/ April 26, 2013/ Mathroos, Rondje Atlantic 2012-2013/ 8 comments

Nu ons jaar zeilen ruim over de helft is, zijn we op zoek naar een nieuw project. Vandaag hebben we het gevonden.

We liggen in Whitehouse bay in het zuidelijke deel van St. Kitts. Dat zuidelijke deel zijn verschillende heuvels rondom een zoutmeer. We hebben zomaar heel goed internet in de baai en wel van Christophe harbour. We lezen op hun site dat ze grote plannen hebben voor dit deel van het eiland. Er komt een marina in het zoutmeer en rondom komen huizen. Ook aan Sandy Bay aan de andere kant komen schitterende huizen.

We besluiten vandaag op onderzoek uit te gaan. Vanaf de baai lopen we langs de weg (goed opletten want er zijn ook veel apen op dit deel van het eiland) naar de andere kant van het eiland, naar Sandy Bay. Een hele mooie half ronde baai met schitterend blauw-groen gekleurd water. Onderweg zien we verschillende huizen die gebouwd worden. Aan het einde van het strand staat een private club, behorend bij het Christophe project. Het ziet er vanaf het strand geweldig uit. Maar de (smaakvolle) hekjes geven aan dat we er niets te zoeken hebben. Mathieu trekt zijn stoute schoenen aan en vraagt of we er wat mogen drinken. En als hij laat  doorschemeren dat we wel geïnteresseerd zijn in het vastgoedproject mag dat. We strijken neer in een geweldig mooi aangelegde tuin met een prachtig zwembad in het midden, zeer smaakvol ingericht en uitzicht op de prachtige baai erachter. We zijn er stil van.  Ons eten wordt geserveerd onder zilveren opdienschalen! We weten dat veel meer gaat kosten dan we normaal aan een lunch uitgeven, maar voor deze keer mag dat. Zo heerlijk heb ik lang niet gegeten. Tijdens de lunch krijgen we brochures van een van de managers en praten we over het project. Het is een mooi plan.

 

This slideshow requires JavaScript.

Na het eten  nemen we een duik in het zwembad, we wanen ons even alsof we hier horen. De kleedkamers en douches, de wc’s het ziet er allemaal schitterend uit, we kijken onze ogen uit. Als we weggaan gaan we door de voordeur (we kwamen door de achterdeur binnen) en worden we echte Amerikaanse knuffels uitgezwaaid. We lopen door naar het saleshuisje dat dichtbij onze baai ligt, we lieten het op de heenweg links liggen. Er steekt zowaar nog een aap vlak voor ons het weggetje over.

En… we zijn verkocht. Hier willen we een huis. Eentje aan de lagoon, een huis waar we een kleine bootje (max 50 voet) voor de deur kunnen leggen, fantastisch zeilgebeid dichtbij. We zeggen al maanden dat we hier terug willen komen. Dus nu staan we op de lijst van geïnteresseerden. Over 10-15 jaar is alles gebouwd, de marina, de golfcourse, de huizen aan zee en aan de lagoon. Nu maar snel lotto spelen en hopen dat we 2 miljoen winnen!

Dromen mag.. we hebben een heerlijke dag gehad!

Share this Post

8 Comments

 1. Haha wat leuk, en idd dromen mag zeker, wat moet je toch zonder dromen. Meedoen aan de Koninginnedag/Kroning loterij……..en winnen. Enne als jullie niet in jullie huis aan de lagoon zijn dan kunnen jullie hem wel verhuren……..wij dromen met jullie mee. Geniet en Geniet, happy queensday daar. Groetjesss

 2. Moeten jullie hierna toch ook even in Dieppe Bay voor anker, daar ligt ook een leuk projectje te wachten;-) The Golden Lemon.

 3. Zeg, die Christophe bedoening staat jullie goed. De kinderen passen er helemaal bij. Misschien hebben ze models nodig voor hun brochures?

 4. Goed idee, ik kom graag langs om de golfbaan te testen 😉

 5. Ha super, dan worden we zowat buren. Althans, als wij ook de loterij winnen en dat stukje land op Antigua kunnen kopen, boven Falmouth Harbour.

 6. Ja Thieu toch een beetje je prins WA ding in leven houden…vakantiehuisjes in mooie oorden 😉

 7. Ha die Roos en Thieu,

  We wilden jullie laten weten dat we genieten van al jullie berichtjes. We zijn vandaag aangekomen in Bocas, Panama om hier 2 weken meivakantie te vieren. We begrijpen nu een beetje welke mooie gebieden jullie zien. Hier nu oerwoud maar ook prachtige lagunes en geweldige dieren. Alleen de geluiden al van alle vogels die wij alleen uit boeken kennen. Heel mooi! Blijf vooral doorgaan met jullie blogs en veel plezier nog met de 2e helft van jullie reis.

  Liefs en groetjes, Harold Jolette Mila en Damiën

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*