Mfransen/ July 19, 2012/ Mathroos, Rondje Atlantic 2012-2013/ 8 comments

We liggen in Breskens. Met z’n vieren. We zijn nu echt weg…

De dag van ons vertrek uit Numansdorp zijn we met Joost en Anne en hun vier kids een paar dagen op pad geweest. Samen zeilden we van St.Annaland naar de Roompot, Kortgene en Middelburg. Harde wind, lekker hard en stevig zeilen met veel regen tussendoor. Het doet ons niets, we weten dat we later op weg gaan naar warmer oorden en veel zon.  In de Roompot lagen aan de steiger bij Neeltje Jans en zijn met de kids naar het park Neeltje Jans geweest. In de regen hebben super-highdivers ons kippevel bezorgd, zeehonden fantastisch trucjes gedaan, hebben we van alles geleerd over walvissen en zijn we in een windturbine geweest. Maar de super glijbaan was het gaafst. Daarna helaas een nacht verwaaid aan de steiger gelegen. Gelukkig hadden we met de windmolen genoeg power om alles op te laden en genoeg eten voor een weeshuis aan boord. Gezellig een volle boot, eten met z’n tienen.

De volgende dag naar Kortgene waar we Eefje (nichtje van Mathieu en Anne) troffen en aten we met z’n 12-en (!) aan boord. Via de Arneplaat naar Middelburg. Op de Arneplaat lagen Jaap en Yvonne, onze buren in Numansdorp die hoopten dat we elkaar nog ergens zouden treffen want ze hadden een magnum prosecco klaar staan om nog gezellig samen op te drinken. Het weer werkt mee, er wordt zelfs gezwommen (overigens niet door onze kids, die gaan pas zwemmen als het water ‘helder’ is…).

Middelburg was erg leuk. Vooral de verrassing daar: uit eten bij de ‘Den baas en z’n madam’. Heerlijk! Na het eten kwam den baas nog een spelletje Belgisch basketbal met onze kids doen. Als je ooit wordt uitgenodigd om een spelletje Belgisch basketbal te doen, ren weg! Fien, Max en Bregje deden mee en kregen een halve colafles in hun broekriem. Ze moesten proberen om de dop vanaf hun voorhoofd in de opengesneden fles te laten vallen. Toen ze goed omhoog keken goot den baas stiekem ‘wat’ water in de cola fles. De kids schrokken zich rot van de plotselinge natte broek die ze hadden en begonnen alle drie te huilen. Fien was woest, schold hem uit en rende naar de wc. Ze heeft echt een hekel aan kleding die niet lekker zit. Maar de kids hebben later wraak genomen op den baas. Hij kreeg ook een nat pak en de hilariteit was groot.

De volgende ochtend hebben we voor het laatst afscheid  genomen. We zijn alleen doorgevaren naar Breskens. Dus nu zijn we met z’n vieren. En dat is wel even wennen. Geen zes schattige rennende en gillende kids om ons heen. Geen koffie met Anne en goede adviezen en hulp van Joost.

Share this Post

8 Comments

 1. Wij zijn naar Mini Mundo geweest en hebben een heerlijke dag gehad! Eenmaal terug was het wel stil in die volle drukke haven. Zelf koken, koffie drinken en geen verhalen van vertrekkers.

  Toch maar een praatje met de sy Mero gemaakt…om af te kikken 🙂

  Morgen weer heerlijk zeilen en zwemmen, vergeten jullie bij gebrek van een Sushi voor je, niet af en toe achterom te kijken? Er volgen er meer 🙂

  1. Ha Joost, Anne en kids alles goed? Is jullie vakantie al ten einde? Goed dat je niet mee bent gegaan de golf over Joost, dat hadden we niet in de planning gehaald. Of je had ons als held door de golven heen gesleept… 😉

 2. Gaan jullie eigenlijk nog wat leuks doen deze vakantie? 😉

  Jullie zijn nu echt weg. Bij Breskens zo de grens over. Goede reis!

  Wouter

 3. Leuk dat jullie zo veel mensen en route hebben gezien. Toch wel fijn om dat allemaal even langzaam te overbruggen. Al die drukte vóór het vertrek uit Numansdorp, met een hele boel mensen, en dan opeens alleen met z’n viertjes zou vast even een schok geweest zijn, maar nu waarschijnlijk best lekker om tot rust te komen en gewoon met en voor eigen familie te kunnen plannen. Geniet, jongens. Enig dat we het allemaal via deze blog kunnen volgen. Kisses for the four of you xxxx

 4. Goede vaart en heel veel bijzondere ervaringen. Ik zal jullie volgen!

 5. Echt weg!! Nog even ontstressen en het genieten begint!!
  Een behouden vaart, veel plezier, maar geniet vooral!!Tot onderweg!!Groetjes uit een warm Lissabon!!
  Maarten en Thea.
  “Nostress”

 6. Hi dappere wereldzeevaarders
  Waanzinnig dat jullie nu echt op pad (koers?) zijn. Helaas heb ik niet meer echt afscheid van jullie kunnen nemen, er kwan steeds wat tussen zelfs bij mijn plannetje om jullie dan maar onverwacht un Numansdorp te bezoeken…

  Goed te lezen dat jullie avontuur nu echt begonnen is! In Breskens nog wel! ik kom daar regelmatig. heel toevallig heb ik 2 vriendinnen die daar een vakantiehuis hebben. Eentje zelfs aan de haven – bien, die ken jij ook nog wel Roos denk ik?- Haar ouders hebben daar ook een boot liggen. Inmiddels zijn jullie vast al verder.Ik ben op vakantie en heb het even zonder internet moeten stellen. Ben nu in Barcelona; heel gaaf hier.

  nou, veel plezier en succes op jullie mooie reis. Ik volg met veel plezier jullie mooie verhalen.
  liefs
  Yvonne

 7. Heel veel plezier en geluk, we zullen jullie volgen, groetjes aan de kids!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*