Mfransen/ August 13, 2014/ Mathroos/ 0 comments

De aanhoudende harde wind doet ons besluiten nog in Makkum te blijven. We willen wel wat zien en doen en bij de VVV besluiten we een fietstocht te gaan maken, de Aldfaers erfgoed route te gaan doen. Eerst fietsen scoren. De plaatselijke fietsenman verhuurt geen kinderfietsen maar beveelt ons twee electrische fietsen aan, dan kunnen we makkelijk met de kids achterop tegen de wind in.
En joepie wat fiets dat lekker met zo’n motortje erbij. We scheuren
Door de weilanden en over koeienroosters met de hardewind om onze oren. We bezoeken Exmorra waar een oud schooltje, schoenmakerij en huis te zien zijn. Er staat een echt drankorgel en we snappen nu waar die uitdrukking vandaan komt.
Allingawier is een heel museumdorp waar we bij de smid de set van de Kameloen oplopen. Met al die oud ingerichte en bewaarde huizen en werkplaatsen krijgen de kids een goedbeekdvan hoe het ervroeger uitzag. Alleen was het toen een vissersdorp dat aan het Makkumermeer lag. Nu zien we alleen weilanden!
We trekken een lange sprint naar Workum. Een hele leuke plaats waar Mathieu de bouwmarkt induikt om een stukje isolatie voor de koelkast te kopen (die het overigens heel goed doet, dus Thieu kan zichzelf altijd nog verhuren als koelkasten-man…). En we trakteren onszelf op bitterballen!
De 9 km terug gingen heel snel en Mathieu kookte lekker voor ons met d evis die hij op het Texelsevistijn had gekregen.

Maandag gingen we met de bus naar Sneek. Max wilde heel graag naar de zandsculpturen daar. Net toen we aankwamen begon het te plenzen. Maar er was koffie met oranjekoek en omdat het thema Hollywood was konden de kids naar allemaal stukjes film kijken. We konden ook even goed bestuderen hoe ze de sculpturen maken. Leuk hoor ik krijg meteen kriebelende handen. En gelukkig staan er aan het einde vd prachtige beelden twee tafels waarop je zelf aan de slag mag. Fien, Max en ik maken ons eigen beeld.
We wandelen door Sneeken gaan nog naar het scheepvaartmuseum, ook erg leuk. Daarna in de bus naar Woudsend waar Jop en Heleen een huisje hebben gehuurd. Er blijken ook andere vrienden te zijn, Michel en Martine. Terwijl de 7 kids in de speeltuin spelen kletsen wij lekker. We eten bij Meisje Loos waar ze geen enkel probleem hebben met onze chaotische, gillende en hollende kinderschare. Heel gezellig!
Heleen brengt ons met de auto terug naar de boot.
En dan is ons Friese avontuur voorbij want inmiddels stampen we op het IJsselmeer op weg naar Enkhuizen!

20140813-121534.jpg

20140813-121547.jpg

20140813-121558.jpg

20140813-121605.jpg

20140813-121617.jpg

20140813-121631.jpg

Share this Post

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*