Mfransen/ January 1, 2013/ Mathroos, Rondje Atlantic 2012-2013/ 5 comments

Vanuit  suriname voor iedereen een heel mooi en warm 2013 gewenst. Wij hebben gisteren op geheel surinaamse wijze oud & nieuw gevierd. Dat betekende dat we in de loop van de ochtend met de crew van de Sailaway naar Paramaribo zijn gereden. Het vuurwerk is hier traditioneel iets van overdag op oudjaar en in en rond de domineestraat in het centrum wordt dan de ene 500.000 klapper met de andere aangestoken. Toen we de auto net geparkeerd hadden werdende eerste in onze buurt afgestoken en dat was letterlijk oorverdovend. De kinderen waren daarna wat minder enthousiast maar met een paar oordoppen was het toch te doen. De rest van de middag hebben we genoten van de deze surinaamse combinatie van koniginnedag, Oudjaar en carnaval. En afgezien van de knallers een heerlijk onspannen sfeertje.

Aan het eind van de middag zijn we teruggereden naar Waterland waar we met alle boten gezamenlijk het nieuwe jaar hebben ingeluid. Op het nippertje haalde ook de Helena Kristina het festijn en rond twaalven luiden we het oude jaar uit en het nieuwe jaar in. Waterland heeft gezorgd voor oliebollen, bitterballen en de drank dus dat maakt het festijn compleet. De kinderen vermaken zich de hele avond prima met een kampvuur en allerlei spelletjes en na twaalven genieten we zelfs van wat vuurwerk boven de rivier. Rond een uur of twee zoeken we allemaal onze kooi op.

De volgende ochtend zijn de kids toch weer vroeg wakker. Gisteravond ontstond het idee voor een nieuwjaarsduik. Fien maakt uitnodigingen en gaat samen met Max en Isis langs alle boten. Rond twaalven duiken we allemaal – sommigen zelfs met ijsmuts – het lauwwarme water van de Surinamerivier in en blijven daar een tijdje ronddobberen. We vonden het een bijhzonder einde van een bijzonder jaar. Maar we hebben nu al zin in wat 2013 gaat brengen. Zoals we op een T-shirts in het centrum van paramaribo zagen: 2013, the best is yet to come!

 

Share this Post

5 Comments

 1. Gelukkig Nieuw Jaar! Het heeft vast – zeker voor jullie! – nog een hoop bijzonders in petto!

 2. GELUKKIG NIEUWJAAR, en dat het beste inderdaad nog mag komen! Heeeel veel plezier, vanuiteen regenachtig nederland…

 3. Spannende tijd brengt 2013 in ieder geval voor jullie. Nog zo veel avonturen staan jullie te wachten.

 4. Happy NewYear voor jullie allemaal, dat het maar een geweldig, avontuurlijk en bijzonder jaar mag worden vol met geluk, gezondheid en liefde. Heel veel groetjes vanuit een zonnig Den-Helder.
  En ook hier was de nieuwjaarsduik bij paal 6, wij gaan altijd kijken hoe vrienden van ons zich in het toch best koude water wagen maar nu voor de tweede keer op rij had Ben onderweg naar het strand een lekke band!!! Vorig jaar haalde we het strand net maar dit jaar waren we nog te ver van het strand en zijn we terug gaan lopen naar huis, ook met de auto zouden we te laat aan komen dus hebben we dit jaar niet kunnen kijken. Volgend jaar nieuwe poging, vandaag maar een band plakken!! Nogmaals de beste wensen en geniet van alles…….Ben en Petra.

 5. lieve Roos en Thieu!
  Ook voor jullie alle geluk in 2013! Maar eigenlijk kan dat jaar nu al niet meer stuk, je bent immers bezig je droom waar te maken! Mooie berichten steeds!
  Knuffel aan de kids, liefs Jo en RAFQ (net terug uit Willingen: eerste skivakantie voor de meiden (net nog genoeg sneeuw voor de beginnersles)

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*