Mfransen/ October 16, 2012/ Mathroos, Rondje Atlantic 2012-2013/ 4 comments

Boink! Met een harde knal landt onze eerste echte verse de tonijn op ons dek. Zo uit de zee en op ons dek. We plukken de plastic zak eraf. Hij ziet er fantastisch uit en het water loopt ons in de mond. Wacht even, plastic zak eraf? Vang je ze tegenwoordig schoongemaakt en in een zakje?
Nee, we kregen een halve tonijn van de Sailaway. Zij vingen gisteravond hun eerste tonijn. Wij hebben ook lijnen met de meest mooie aas uit, maar er wordt niet aan gebeten. De Sailaway en wij varen samen op naar zuiden van Marokko en de vis die zij vingen is voor hun wat veel. Jammer genoeg kunnen we midden op zee niet even overstappen om suhsi te eten. Dus zo kwam het dat Thijs de helft van de tonijn in een zak naar ons toe gooide. Mathieu stuurde onze boot zo dicht mogelijk bij die van hun, maar wel vooorzichtig want er staat wel deining. Thijs gaf een zwiepeet en gelukkig zat er een lijn aan waardoor kon ik het pakketje meteen het dek kon trekken. De vis is supervers en heerlijk. Eerst hebben we wat toastjes met tonijncarpaccio gegeten en ‘s avond een heerlijk tonijn biefstukje! En nu maar hopen dat wij ook eens wat gaan vangen….

Share this Post

4 Comments

  1. Wat stoer !!!!! Zie het helemaal voor me……thieu aan het stuur en de golven en die tonijn bungelend in de lucht! Geniet ervan!

  2. Heerlijk! Wanneer kan ik komen eten? Lfs

  3. Geen arme dolfijnen als bijvangst?

  4. wat zal dat lekker zijn, superverse tonijn! heerlijk, ja en nu is het tijd dat jullie ook eens wat vangen, zal echt wel gaan gebeuren. Groetjes vanuit een druilerig Den-Helder.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*