Mfransen/ April 18, 2013/ Mathroos, Rondje Atlantic 2012-2013/ 1 comments

Ik moet mijn blog van gisteren toch een beetje corrigeren. We kregen van een van de catamarans vier grote borden met eten en elk een flinke beker cola.. Terwijl we dit op het strand opaten begon het te regenen. Zo snel  mogeljik  naar de boot om het daar verder op te eten, zie foto. Dus dank Island cruise bedankt! Kennelijk zien we er ondervoed uit haha.
We vertrokken na de regen  met  het idee om tussen de riffen door naar Great Bird Island te gaan. Het eerste stuk was al spannend, de kaart klopt niet overal, dus ook eye-ball navigatie is nodig. Toen we op zee waren begon het echt te stortregenen en daarmee was ook de eyeball navigatie geen optie mee, je zag niet meer in en op het water. We hebben onze plannen maar omgegooid en zijn boven het eiland langs gevaren en zijn in Dickinsons bay gaan liggen.

Wel raar om zo ver om een eiland te moeten varen terwijl je alleen maar water ziet. Wat er onder ligt zie je alleen op de kaart…. En daar willen we niet op terecht komen, koral is hard. En of het harder is dan de boot willen we niet onderzoeken.

Maar vandaag gaan we in de herkansing en zeilen we door het Boon-channel alsog naar Great bird island. We willen er graag heen, het schijnt er erg mooi te join!

image

Share this Post

1 Comment

 1. Haha ze hebben jullie vast heel hongerig zien kijken naar de cat en al dat lekkers wat er opgediend was.
  Jullie hebben je er vast goed aan gedaan zo te zien.
  Hoop dat het vandaag wel lukt om naar het eiland te gaan. Het koraal zal haast wel sterker zijn dan het polyester van de boot, idd verstandig om dit niet uit te proberen.
  Hier waai je uit je hemd, windkracht 8 maar als het goed is gaat de wind morgen afnemen, pffff gelukkig maar. In onze haven zijn ze bezig nieuwe palen aan het plaatsen de oude (nog maar 10jaar) zijn ernstig gecorrodeerd en de gaten vallen erin. De meest aangetaste gaan er nu uit en de rest na het seizoen anders is de haven te lang dicht voor passanten. Hopen maar dat het goed gaat en er geen paal een boot raakt, wordt je niet vrolijk van. Nou de groetjes vanuit een stormachtig maar zonnig Den-Helder.
  Oja, wij hebben wat vloerdelen eruit en zijn die aan het repareren en nu komt er weer nieuwe lak overheen, eerst met kleur en dan nog een paar lagen kleurloos, handig zo’n berging, daar kunnen we naar hartenlust klussen. Het is is nu niet aangenaam aan boord, zeilen tussen de palen!!!
  Ciaoooooo

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*